Carrefour a cumparat o retea de magazine din Spania pentru 60 de milioane de euro

Carrefour a cumparat o retea de magazine din Spania pentru 60 de milioane de euro


Grupul francez de distributie Carrefour a anuntat ca a ajuns la un acord cu grupul spaniol El Corte Ingles pentru a cumpara 47 de supermarketuri si magazine de proximitate marca SuperCor, in cadrul unei tranzactii cu o valoare de 60 de milioane de euro, inclusiv datorii, informeaza Reuters.

Retailerul francez a precizat ca aceasta achizitie ii va diversifica reteaua si amprenta geografica din Spania. Magazinele achizitionate sunt amplasate in regiunile Madrid, Catalonia, Andalucia si Comunidad Valenciana. Carrefour intentioneaza sa converteasca magazinele achizitionate in magazine de tip Carrefour Market, Carrefour Express si Supeco.

 

Tranzactia depinde de obtinerea aprobarii autoritatilor de reglementare si ar urma sa se incheie pana la mijlocul anului urmator.

 

In luna iulie a acestui an, Carrefour a raportat o crestere de 11,2% a vanzarilor comparabile in primul semestru, in conditiile in care numai in trimestrul al doilea vanzarile comparabile au crescut cu 10,3% in ritm anual.

 

Cu o retea multiformat de peste 14.000 de magazine in aproape 40 de tari, Grupul Carrefour este unul dintre liderii mondiali in domeniul retailului alimentar. In 2022, Carrefour a generat vanzari de 90,8 miliarde de euro.



Poti fi interesat si de