Agricultorii, instruiti pentru a depune cat mai multe cereri pe noua linie de finantare

Agricultorii, instruiti pentru a depune cat mai multe cereri pe noua linie de finantare


Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale va deschide in curand noi linii de finantare, in special pentru instalarea tanarului fermier si ferma de subzistenta, modalitatile de accesare a acestora fiind prezentate agricultorilor din Caras-Severin, miercuri, la Resita, de catre Oficiul Judetean pentru Finantarea Investitiilor Rurale.

"Avand in vedere ca in perioada imediat urmatoare Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale va lansa sesiunea de depunere a cererilor de finantare pentru o parte din submasurile PNDR 2014 - 2020, printre care si submasurile destinate tinerilor fermieri 6.1 si ferma de subzistenta, submasurile 6.3, am organizat la nivelul judetului o intalnire cu posibilii solicitanti, pentru a le prezenta ghidurile consultative, pentru a discuta cu ei problemele pe care le intampina, astfel incat, la momentul lansarii sesiunilor sa fim pregatiti pentru a incarca in sistem cat mai multe cereri de finantare si cat mai bune din punct de vedere calitativ", a declarat directorul OJFIR Caras-Severin, Nicolae Verindeanu.

 

In acest fel, solicitantii vor avea ocazia ca fiecare criteriu de selectie si eligibilitate si fie atins, pentru a rezulta un punctaj cat mai mare posibil. Pentru submasura 6.3, pe o cerere de finantare sunt alocati 15 mii euro, iar pentru instalarea tinerilor fermieri, 50 mii euro.

 

Dupa cum a reiesit din discutiile purtate la intalnirea care a avut loc la sediul Palatului Administrativ din Resita, fermierii caraseni doresc sa acceseze fonduri in special pentru retehnologizare si achizitia de utilaje moderne.

 

In 2017, la nivelul judetului Caras-Severin au fost depuse 889 cereri de finantare, cu o valoare de aproape 91 milioane de euro, dintre care au selectate pentru finantare, 435.Poti fi interesat si de