Agricola International obtine certificarea Deloitte “Best Managed Companies”

Agricola International obtine certificarea Deloitte “Best Managed Companies”


21 de companii antreprenoriale romanesti, cu o cifra de afaceri cumulata de 2,7 miliarde de euro si 8.000 de angajati, au primit certificarea Deloitte 'Best Managed Companies', pentru performanta manageriala, informeaza Delloitte.

Programul a atras la aceasta a doua editie peste o suta de companii locale, dintre care 40 au ajuns in etapa principala, cea a atelierelor de lucru si interviurilor derulate alaturi de echipele mixte de experti desemnati de Deloitte si de organizatiile-partener, sub forma unui exercitiu de analiza si auto-analiza a proceselor de business, structurat in patru piloni - strategie, cultura si angajament, inovatie si resurse, respectiv guvernanta si aspecte financiare.

 

Companiile care au obtinut certificarea 'Best Managed' in cadrul acestei editii sunt Agricola International - domeniul alimentatiei publice, Autonom Services - servicii de mobilitate), BICO Industries - productie de tesaturi industriale, Bog'Art - constructii, Cemacon - productie de materiale de constructii, Dicor Land - domeniul agricol, Eturia - turism, IB Cargo - transporturi comerciale, Impact Developer & Contractor - domeniul imobiliar.

 

De asemenea, au primit certificare One United Properties - domeniul imobiliar, OSCAR Downstream - sectorul petrol si gaze, Phylosophy Design - Rovere - amenajari interioare, RTC Proffice Experience - distributie de obiecte si echipamente de birou, Safeway International Impex - comertul cu produse alimentare si nealimentare, Secom Healthcare - in domeniul comercializarii de suplimente alimentare premium, Simtel Team - telecomunicatii, si TeraPlast - procesarea polimerilor.

 

O recunoastere speciala, oferita in cadrul unei categorii distincte, a revenit companiilor care au participat si au primit certificarea 'Best Managed' pentru al doilea an consecutiv, respectiv Celco - materiale de constructii, Lidas - domeniul alimentar, R.D.F. - agricultura si Romstyl Impex - domeniul transporturilor comerciale.

 

'A doua editie locala a Best Managed Companies a stat sub semnul cresterii in toate aspectele programului: am avut peste o suta de companii locale interesate, dintre care 40 au avansat in etapa atelierelor de lucru - dublu fata de editia precedenta -, reprezentand nu mai putin de 11 industrii diferite si cumuland o cifra de afaceri de peste 3,7 miliarde de euro. A fost un parcurs intens, de-a lungul caruia ne-am bucurat de aportul remarcabil al partenerilor nostri, BT, aliatul consacrat al Best Managed Companies Romania, si, incepand cu aceasta a doua editie - BVB si BERD. Impreuna, facem pasi importanti in directia coagularii unei comunitati locale a excelentei in afaceri, contribuind totodata la maturizarea si profesionalizarea mediului antreprenorial local, la structurarea proceselor de business, la cautarea solutiilor la preocupari pe care Deloitte, in special prin Deloitte Private, le regaseste pe agenda antreprenorilor locali: formule de guvernanta, finantare si deschiderea fata de colaborarea cu fonduri de investitii, masurarea potentialului de listare si pregatirea IPO, gestionarea succesiunii etc', a declarat Andrei Burz-Pinzaru, partener, Deloitte, si liderul Programului Deloitte Private in Romania.

 

Certificarea Deloitte 'Best Managed Companies' a fost acordata pentru performanta manageriala analizata prin raportare la bunele practici internationale, la finalul celei de-a doua editii a programului Best Managed Companies Romania, organizat de Deloitte in parteneriat cu Banca Transilvania, Bursa de Valori Bucuresti si Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare.

 

Best Managed Companies este unul dintre cele mai longevive programe internationale ale Deloitte, derulat anual, incepand cu 1993, in peste 45 de state de pe toate continentele, care analizeaza, cu ajutorul unei metodologii proprii, prin raportare la bunele practici internationale, modul in care este organizat si condus businessul. Prima editie in Romania a avut loc in 2022.

 

Deloitte Romania este una dintre cele mai mari firme de servicii profesionale din tara noastra si ofera servicii de audit, de consultanta fiscala, servicii juridice, de consultanta si managementul riscului, consultanta financiara, solutii de servicii si consultanta in tehnologie, precum si alte servicii adiacente, prin intermediul a peste 3.400 de profesionisti.



Poti fi interesat si de