24% din exporturile Belgiei catre Romania sunt reprezentate de carne
Joi, 14 Aprilie 2016
Joi, 14 Aprilie 2016
Industria alimentara a Belgiei este una orientata spre export, sectorul carnii si al lactatelor, ocupand primele locuri intre produsele care pleaca la export, potrivit reprezentatului Federatiei Industriei Alimentare din Belgia, FEVIA, Tine Vandervelden.
Declaratiile au fost facute in cadrul conferintei Food Industry of Belgium, organizata pe 12 aprilie, in Bucuresti, parte a evenimentului Belgian Week . In deschidere, a avut un cuvant de bun venit, Ambasadorul Belgiei la Bucuresti, dl. Thomas Baekelandt.
Un grafic care prezinta evolutia si distributia exporturilor in 2014, arata ca Belgia a realizat cele mai mari exporturi spre vecinii sai, Franta si Olanda, ceea ce inseamna aproximativ 5.000 de milioane de euro per tara.
In ceea ce priveste Romania, aceasta a fost in 2015, a 33-a destinatie de export a Belgiei, exporturile insumand 67,4 milioane de euro. Astfel ca, 24% din totalul exporturilor catre Romania au fost reprezentate de carne, fiind urmate de legume, cu 14%, produsele din cereale, au insemnat 13% din exporturi, produse din legume si fructe, 10%, cacao si preparate din cacao, 9%, lactate, 7% si 23% diverse alte produse.
De asemenea, Romania a realizat anul trecut, exporturi spre Belgia, 62% din totalul acestora fiind reprezentate de cereale, 16% de carne, 6% cacao si preparate din cacao, iar 4% preparate din cereale, 3% lactate, iar restul, diverse alte produse.
Reprezentantii sectorului agroalimentar romanesc pot transmite, pana pe 2 februarie 2018, contrib...
Autoritatile sanitar-veterinare din Brasov au anuntat ca interzic organizarea de targuri pentru v...
Compania AGRICOLA MAGAZINE are, incepand cu 15 ianuarie 2018, o noua conducere executiva, care ma...