1 Mai: ANSVSA face controale pentru prevenirea toxiinfectiilor alimentare
Marti, 24 Aprilie 2018
Marti, 24 Aprilie 2018
“Scopul actiunii este protejarea sanatatii consumatorilor, in contextul unei afluente mari de turisti si a cresterii rulajului de marfa pentru unitatile din industria alimentara din zonele de agrement si localitatile de interes turistic”, se mentioneaza intr-un comunicat de presa al ANSVSA.
La aceste actiuni tematice vor participa medicii veterinari din cadrul Directiilor Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) judetene, circumscriptiilor sanitare veterinare si pentru siguranta alimentelor (CSVSA) dar si ai circumscriptiilor sanitare veterinare zonale (CSVZ).
Controalele urmaresc respectarea conditiilor de igiena in unitatile supuse controlului sanitar veterinar si pentru siguranta alimentelor, situate in special in zonele de agrement/ localitatile de interes turistic, in care se organizeaza anumite evenimente (targuri de vara, pelerinaje la asezamintele de cult cu ocazia unor sarbatori religioase, hramuri bisericesti).
Döner este un fel de mancare tipic turcesc, care mai este frecvent numit „kebab”...
“Am observat in ultimii 3 ani o crestere semnificativa pentru comenzile de mici si anticipa...
Analizele efectuate de Institutul de Diagnostic si Sanatate Animala Bucuresti au confirmat focaru...