Spania înregistrează o scădere a prețului la carnea de porc

Spania înregistrează o scădere a prețului la carnea de porc


Prețurile la carnea de porc din UE au crescut în general în toate statele membre, cu excepția Spaniei, informează EuroMeatNews.com.

Cererea a continuat să fie mai slabă, deși începe să dea unele semne de redresare pe măsură ce perioada vacanței de vară se apropie de sfârșit. Acest nivel mai scăzut al cererii a fost însoțit de cantități reduse la nivel de sacrificare, cu unele variații regionale.

Prețul la carnea de porc din Franța a înregistrat cea mai mare creștere în ultimele patru săptămâni, cu 7,00 EURO, ajungând la 203,00 EURO/100 kg în săptămâna încheiată la 14 august, creștere urmată îndeaproape de Germania, unde prețul a crescut cu 5,70 EURO la 198,54 EURO/100 kg.

Prețul cărnii de porc din Spania a scăzut cu 9,27 EURO, până la 208,68 EURO, în condițiile în care industria locala a cărnii de porc se luptă să țină pasul cu evoluția pieței globale și cu cererea scăzută din China.



Poti fi interesat si de