Sacrificarile de pasari si porci au scazut, in iulie
Miercuri, 09 Septembrie 2020
Miercuri, 09 Septembrie 2020
In acelasi timp, in perioada analizata, greutatea in carcasa a crescut la bovine si a scazut la porcine, la ovine si caprine si la pasari.
Statistica oficiala releva faptul ca, in iulie 2020, fata de iulie 2019, sacrificarile de bovine au crescut cu 4,2%, iar cele la ovine si caprine cu 3,6%. Pe de alta parte, sacrificarile la porcine au scazut cu 9,9%, iar la pasari cu 6,2%.
De asemenea, la greutatea in carcasa, la bovine, s-a consemnat o crestere cu 3,9% in luna iulie a acestui an, comparativ cu iulie 2019. In schimb, s-au inregistrat scaderi la ovine si caprine, cu 4,4%, la porcine cu 7,5%, si la pasari, cu 9,1%.
Conform datelor INS, in iulie 2020, greutatea medie in carcasa a fost de 162,6 kg la bovine (fata de 163 kg, in iulie 2019), de 87,8 kg la porcine (fata de 85,5 kg), de 13,8 kg la ovine si caprine (14,9 kg in iulie 2019) si de 1,6 kg la pasari (fata de 1,7 kg, in aceeasi luna din anul anterior).
Creati din carne „crescuta” din celule stem de porc in vase de fermentare din otel, p...
Participarea unei echipe romanesti la WBC este un proiect initiat de Fundatia „Stefan Moldo...
Desi carnea continua sa fie prezenta frecvent in alimentatia romanilor, cu 31% consumand-o aproap...