Pericol pentru sanatatea turistilor! Amenzi de 351.000 de lei pentru unitatile de pe litoral

Pericol pentru sanatatea turistilor! Amenzi de 351.000 de lei pentru unitatile de pe litoral


Autoritatea Nationala Sanitar-Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) a dat amenzi de 351.000 de lei pe litoral, saptamana trecuta, unui numar de 37 de unitati care au pus in pericol sanatatea oamenilor, potrivit unui comunicat al institutiei.

Medicii veterinari oficiali care activeaza in cadrul Comandamentului Sezon Estival 2019 au verificat 239 de unitati.

 

Controalele au vizat 167 de unitati de alimentatie publica, 3 pizzerii, 5 cantine, 2 cofetarii/patiserii, 14 laboratoare de cofetarie/patiserie, 42 de magazine alimentare, 2 supermarket-uri, un depozit alimentar, 2 unitati de procesare lapte si o unitate de produse congelate.

 

In urma acestor controale s-au constatat manipularea necorespunzatoare a produselor alimentare, comercializarea directa catre consumatorul final a produselor alimentare in spatii neaprobate sanitar veterinar, ambalarea si etichetarea necorespunzatoare a produselor alimentare, in vederea depozitarii si valorificarii, precum si comercializarea acestora neetichetate potrivit legislatiei in vigoare, conditii necorespunzatoare de igiena in spatiile de productie, depozitarea necorespunzatoare a produselor alimentare si fapul ca probele de preparate culinare nu au fost mentinute 48 de ore.

 

Pentru abaterile de la legislatia sanitara veterinara si pentru siguranta alimentelor, 37 de unitati, respectiv 13 restaurante, 6 unitati tip fast-food, 6 unitati tip bufet, o rulota, 3 magazine alimentare, 3 baruri, 4 laboratoare cofetarie/patiserie si 1 unitate procesare lapte au fost sanctionate contraventional, cu amenzi in valoare de 351.000 de lei.

 

Totodata, au fost emise doua Ordonante de suspendare temporara a activitatii pentru o unitate de procesare lapte si o unitate tip fast-food.

 

De asemenea, ANSVSA, prin intermediul D.S.V.S.A. Constanta, pune la dispozitia celor interesati numarul de telefon al Comandamentului Sezon Estival 0786 577 007, unde se pot face sesizari sau se pot obtine informatii referitoare la diferite aspecte din domeniul sigurantei alimentelor.Poti fi interesat si de