Numarul sacrificarilor a crescut la ovine si caprine, dar a scazut la bovine, porcine si pasari, in mai

Numarul sacrificarilor a crescut la ovine si caprine, dar a scazut la bovine, porcine si pasari, in mai


Numarul sacrificarilor a crescut la ovine si caprine, iar la bovine, la porcine si la pasari a scazut, in mai, comparativ cu aceeasi luna din 2020, arata datele Institutului National de Statistica (INS).

Potrivit INS, greutatea in carcasa a crescut la ovine si caprine si la pasari, iar la bovine si la porcine a scazut, in mai 2021, fata de mai 2020.

 

In luna mai 2021, fata de luna aprilie 2021, numarul sacrificarilor si greutatea in carcasa au scazut la toate speciile de animale si pasari. Astfel, numarul bovinelor sacrificate a scazut cu 13,5%, iar greutatea in carcasa s-a diminuat cu 11,5%, fata de aceeasi luna din 2020. Raportat la aprilie numarul bovinelor sacrificate a scazut cu 11,8%, iar greutatea in carcasa cu 10,9%.

 

La specia porcine, in luna mai s-au sacrificat cu 6,4% mai putine animale, iar productia de carne de porc consemnata a fost cu 4,7% mai mica fata de mai 2020. Comparativ cu luna anterioara, sacrificarile au scazut cu 7,3%, iar productia de carne de porc a fost cu 5,4% mai mica.

 

In ceea ce priveste sacrificarea ovinelor si caprinelor, datele INS arata o crestere cu 51,4% fata de mai 2020, greutatea in carcasa fiind cu 32,9% mai mare. Comparativ cu luna anterioara, sacrificarile au coborat cu 87,4%, iar greutatea in carcasa cu 87,1%.

 

Potrivit datelor INS, sacrificarile de pasari au scazut cu 2,1% si productia de carne a crescut cu 5,6% fata de mai 2020, in timp ce, raportat la luna precedenta, au scazut cu 2,1%, respectiv cu 1,9%.

 

Greutatea medie in carcasa consemnata in luna mai 2021 a fost de 168,2 kilograme la bovine, 94,8 kilograme la porcine, 10 kilograme la ovine/caprine si 1,7 kilograme la pasari.



Poti fi interesat si de