Mihai Tilinca, Pentapac: Criza PPA nu va afecta investitiile in ambalare

Mihai Tilinca, Pentapac: Criza PPA nu va afecta investitiile in ambalare


Echipamentele destinate industriei alimentare evolueaza permanent in sensul imbunatatirii performantelor si extinderii gamei de produse, raspunzand astfel nevoii de capital uman din sectorul privat.

Pe de alta parte, o criza cu impact global in sectorul suin, generate de evolutia alarmanta a virusului pestei porcine africane in Asia, Africa si Europa, pune sub semnul intrebarii capacitatea producatorilor si procesatorilor de a mentine ritmul investitional de pana acum. Insa, din punctul de vedere al lui Mihai Tilinca, manager general Pentapac, investitiile in ambalare vor continua sa fie la ordinea zilei ca urmare a unei cresteri sustinute pe sectoarele carne de vita, pui, peste si fructe de mare.

 

Sunt concluziile reprezentantilor Pentapac, in urma participarii la targul international IFFA.

 

„In ultimii ani am inregistrat o crestere semnificativa a vanzarilor de echipamente pentru incarcare si etichetare automata, atat pentru carne si produse din carne, cat si pentru supe si produse de tip ready-meal. Am instalat in Romania cele mai performante sisteme de gatire, incarcare automata si etichetare, sisteme care au scutit un numar important de lucratori, si au asigurat o calitate constanta si un aspect simetric al produselor. Investitiile in ambalare nu vor avea de suferit, orice produs alimentar trebuie ambalat, indiferent de sursa din care provine╦«, a declarat Mihai Tilinca, manager general Pentapac.

 

In cadrul targului international de tehnologie alimentara IFFA 2019, Pentapac si furnizorul sau SEALPAC International au prezentat o serie de solutii inovative care reduc plasticul din ambalaje chiar si pana la 90%.

 Poti fi interesat si de