La Provincia a lansat gama ,,Puiul Bio”


Grupul Carmistin, unul dintre principalii jucatori de pe piata agribusiness din Romania, a lansat gama ,,Puiul Bio” sub brandul La Provincia.

,,Decizia cresterii portofoliului La Provincia cu gama Puiul Bio a venit natural, in urma unui studiu online derulat in martie 2021 impreuna cu iSense Solutions pe un esantion de 800 de persoane din mediul urban. Peste 50% dintre persoanele chestionate au subliniat nevoia de a gasi pe piata din Romania produse din carne de pui bio. Consumatorii carora ne adresam sunt cei care sunt orientati spre un stil de viata echilibrat, care la cumparaturi fac alegeri stricte, aliniate cu principiile unei alimentatii sanatoase”, afirma Ligia Smadu, Marketing Manager Grup Carmistin.

 

Puiul Bio La Provincia este crescut traditional, in aer liber, in spatii de minimum 4 mp pentru fiecare pasare, potrivit unui comunicat transmis redactiei.

 

Compania precizeaza ca se acorda o atentie deosebita hranei, care este 100% din cereale organice. In plus, cresterea este una lenta, de minimum 81 de zile, nefiind folositi hormoni de crestere.

 

La nivelul Grupului Carmistin, lansarea gamei La Provincia Pui Bio face parte din linia strategica de productie a hranei sanatoase prin procese sustenabile, conduse in corelare cu diminuarea emisiilor de carbon.

 

Totodata, la nivel de grup, se leaga parteneriate de lunga durata cu micii fermieri care impartasesc valorile si viziunea Grupului Carmistin, bazate pe productia alimentelor intr-un mod echitabil, sanatos si ecologic.

 

Mare parte dintre terenurile cultivate sunt deja convertite in culturi bio, intretinute cu sisteme moderne de irigatie, mai informeaza Grupul.

 

„Sistemele alimentare si cele climatice sunt strans legate, astfel incat este cruciala orientarea spre o productie mai durabila a proteinelor animale cheie cu impact minim asupra ecosistemelor naturale. Fara investitii majore, companiile romanesti nu isi vor putea asigura competitivitatea fata de concurenta internationala si nu vor putea implementa politici sustenabile de dezvoltare”, transmite Grupul Carmistin.

 

Infiintat in anul 2000 de familia Paraschiv, Grupul Carmistin este unul dintre cei mai mari jucatori de pe piata agribusiness si de procesare a carnii din Romania. Totodata, este unul dintre putinele holdinguri agricole care integreaza in proportie de 90% lantul de productie agrozootehnic, incepand de la cultivarea cerealelor, productia de furaj, cresterea animalelor, pana la productie, procesare si distributie de produse si preparate din carne.

 



Poti fi interesat si de