La AIZKORA, produsele romanesti devin preparate fine dining cu influente iberice

La AIZKORA, produsele romanesti devin preparate fine dining cu influente iberice


Deny Carculea si Jon Atxa au deschis in luna mai restaurantul AIZKORA Gastrobar, in zona Dorobanti, din Bucuresti. Meniul modern cuisine reinterpreteaza preparate locale si iberice, iar piesa de rezistenta este carnea de vita Rubia Gallega, maturata 30 de zile, importata direct din Spania.

Cei doi tineri entuziasti le propun celor care trec pragul restaurantului o experienta gastronomica aparte, o delectare cu gusturi nordice spaniole si romanesti.

 

„Am ales sa deschidem un restaurant aici si nu in Spania, pentru ca noi credem ca tara asta are mult potential si pentru ca vrem sa avem si noi un rol in dezvoltarea comunitatii. Am luptat un an si jumatate sa putem deschide restaurantul. Am ales zona dupa recomandari, pentru nivelul medium-high, aici nu va fi niciodata plin de studenti, pentru ca nu ne adresam lor. Trebuie sa avem putina rabdare pentru a atrage clientii potriviti, care vor sa aiba o experienta culinara diferita?, ne-a spus Deny Carculea, directorul gastronomic al AIZKORA.

 

AIZKORA Gastrobar a fost deschis cu o investitie considerabila, de 400.000 de euro. Restaurantul este amenajat modern, simplu, iar decorul din bucati de busteni de pe tavan face trimitere la faptul ca pentru o parte din preparate se foloseste focul cu lemn si carbune.

 

Reportajul integral realizat la restaurantul AIZKORA il puteti citi in editia 67 a revistei INDUSTRIA CARNII.RO.



Poti fi interesat si de