Doua treimi din localitatile din Giurgiu, afectate de PPA

Doua treimi din localitatile din Giurgiu, afectate de PPA


Numarul focarelor de pesta porcina africana a ajuns la 113 in judetul Giurgiu si se manifesta in 35 de localitati din cele 54 din judet, de la inceputul anului si pana acum fiind fost ucisi 2.727 de porci in 289 de exploatatii.

"Ogrezeni, Pietrele, Putineiu, Uzunu sunt ultimele localitati din judetul Giurgiu in care PPA a fost confirmata. In localitatile Valea Dragului, Hulubesti, Gostinu si Oinacu se desfasoara uciderea preventiva a tuturor porcilor din exploatatiile non-profesionale, iar la Remus a fost depistata PPA in trei gospodarii si la o exploatatie comerciala in care erau crescuti 30 de porci, 12 au fost gasiti morti, iar 18 au fost ucisi pentru prevenirea raspandirii virusului. Astazi, a fost transmisa prin ordin de prefect si decizia de ucidere preventiva a porcilor din localitatea Prundu", a declarat directorul adjunct a DSVA Giurgiu, Claudiu Serban.

 

El spune ca la Fratesti si Remus sunt aplicate masuri preventive de raspandire a virusului PPA si la intrarea in localitati au fost amplasate pe sosea covorase cu dezinfectant.

 

De la aparitia primului caz de PPA in judetul Giurgiu in acest an au fost ucisi 2.727 de porci in 289 de exploatatii din zece localitati.

 

In judetul Giurgiu sunt confirmate si 21 de cazuri de PPA la porcii mistreti de pe sapte fonduri de vanatoare.Poti fi interesat si de