Codrul Boieresc, un business de 1 milion de euro bazat pe gustul “de altadata”

Codrul Boieresc, un business de 1 milion de euro bazat pe gustul “de altadata”


Contextul pandemic din ultimii ani, dar si problemele din ultima perioada cu importurile de alimente, scumpirile de combustibil, energie etc., i-a apropiat pe consumatorii romani si mai mult de producatorii autohtoni. Pe baza acestei oportunitati, a aparut proiectul Codrul Boieresc, un concept care a pornit de la sintagma “de altadata”, si s-a concentrat pe prepararea produselor “ca pe vremea bunicilor”, adica 100% naturale.

Echipa Codrul Boieresc si-a dorit sa aduca laolalta produse din carne premium si specialitati autentice direct din fermele proprii cat si sa formeze o piata de desfacere pentru micii producatori romani, cu ajutorul micului lant de bacanii Codrul Boieresc.

 

In martie 2021, s-a dat startul activitatii din abatorul si carmangeria din Roznov, si au fost deschise primele bacanii Codrul Boieresc din Roznov, Piatra Neamt si Bucuresti-Pipera. In ianuarie 2022, a fost inaugurata o noua locatie in Focsani, iar din februarie functioneaza al doilea magazin din Capitala, in cadrul centrului comercial Parklake din Parcul Titan.

 

codrul 4

 

In bacanie sunt listate produse cat mai autentice si cat mai putin procesate. Clientii care trec pragul magazinelor Codrul Boieresc vor sa manance sanatos, fiind dispusi sa plateasca pretul corect pentru aceste atribute. Articolele proprii din carne nu sunt disponibile in comertul modern, ceea ce le creste unicitatea.

 

“Codrul Boieresc se adreseaza consumatorului care cauta confortul la pretul corect si prefera sa reduca din cantitate, cautand calitatea. In acest context, pe piata de consum din Romania se observa un interes in continua crestere pentru produsele alimentare de calitate superioara, diferite fata de oferta marilor lanturi de magazine. Feedback-ul pozitiv pe care l-am primit de la clientii nostri ne confirma ca avem produse de calitate si ca am facut o alegere buna in conceptul nostru”, spune Cosmin Visan, administratorul Codrul Boieresc.

 

codrul 2

 

Business-ul Codrul Boieresc este complet integrat. Are o divizie vegetala, prin care isi asigura necesarul propriu de cereale, dar si o fabrica de nutreturi combinate care ofera uniformitate in hrana animalelor. Acestea sunt completate de ferma de bovine Black Angus si ovine Suffolk, ambele fiind rase pure cu certificari de origine. Animalele ajung apoi in unitatea modulara de abatorizare, care permite si sacrificarea suinelor.

 

Articolul complet despre cum a pornit business-ul Codrul Boieresc, cum s-a dezvoltat si care sunt oportunitatile de crestere, se regasesc in editia nr. 82 a revistei INDUSTRIA CARNII.RO.

 



Poti fi interesat si de