Ce este CLEAN SMOKE de la KERRY? (P)


Kerry si Red Arrow va pun la dispozitie ultimele tehnologii si echipamente de producere in mod sustenabil, economic si sanatos a fumului necesar procesului de afumare.

Solutiile vin in contextul celor mai recente masuri emise de Comisia Europeana pentru industria alimentara si a bauturilor.

 

„Strategia UE Farm to Fork (F2F) recent publicata include un set de masuri legislative si nelegislative care vizeaza sa contri buie la un sistem alimentar corect, sanatos si ecologic in UE”.

 

Comisia Europeana observa ca „industria alimentara si sectorul de retail ar trebui sa arate calea prin cresterea disponibilitatii si accesibilitatii unor optiuni alimentare sanatoase si durabile pentru a reduce amprenta de mediu a sistemului alimentar”.

 

Pentru a promova acest lucru, Comisia, impreuna cu toate partile interesate, va elabora un „Cod de conduita al UE pentru afaceri responsabile si practici de marketing insotit de un cadru de monitorizare”, care ar trebui sa fie gata pana in al doilea trimestru al anului 2021, asa cum este indicat in strategie.

 

Comisia va cauta „angajamente din partea companiilor si organizatiilor din domeniul alimentar pentru a intreprinde actiuni concrete privind sanatatea si durabilitatea”, concentrandu-se in special pe:

- Reformularea produselor alimentare in conformitate cu liniile directoare pentru diete sanatoase si durabile;

- Reducerea amprentei de mediu si a consumului de energie, devenind mai eficiente din punct de vedere energetic;

 

Angajamentele vor fi monitorizate, iar daca progresul este insuficient, Comisia va lua in considerare masuri legislative. (sursa: info@rma.ro, 17 Septembrie 2020).

 

kerry 1

 

Mai curat atat pentru tine, cat si pentru mediu

Clean Smoke (sau fumul curat) se obtine din lemn reciclat, nu se recolteaza copaci special pentru acest proces. Fabricatia, asa cum se arata in figura de mai jos, presupune un proces in 7 etape. Se incepe cu uscarea lemnului (rumegus obtinut ca sub-produs al cherestelei), aducandu-l la parametrii optima necesari procesului, urmeaza piroliza (arderea mocnita fara oxigen) la temperaturi si timpi de expunere bine stabiliti, astfel incat sa se obtina aromele pe care fiecare dintre noi le apreciem atat de mult. Norul de fum sau fumul obtinut se capteaza in apa, la nivelul coloanelor de condensare, permitand ulterior, printr-o serie de sedimentari si filtrari succesive, sa se elimine partea insolubila din fum, parte care este nedorita pe de o parte de consumatorii din ce in ce mai exigenti, ce doresc produse mai sanatoase si, pe de alta parte, nedorita nici de procesatori din cauza depunerilor de gudron pe toate elementele din celula de afumare, aceasta necesitand cantitati mari de apa, detergent si energie pentru indepartarea lor.

 

kerry 2

 

Cu alte cuvinte, Clean Smoke inseamna lemn, apa, caldura, filtrare si reprezinta un proces natural, fara chimicale.

 

Cu tehnologia si echipamentele Kerry & Red Arrow veti aplica un fum curat produselor dumneavoastra, veti obtine produse afumate constante in calitate, veti elimina emiterile de CO2 la nivelul procesului de afumare, veti consuma si deversa mai putina apa si mai putin detergent, veti creste productivitatea, veti elimina spatiile destinate rumegusului si a reziduurilor de ardere.

 

Toate acestea inseamna a lucra eficient, curat, in conditii de siguranta in linie cu cerintele Codului de Conduita amintit mai sus.

 

Kerry Taste & Nutrition

T +40 31 860 21 21 | M +40 757 023 566 | E andreea.bonis@kerry.com



Poti fi interesat si de