Aproape 100 de kilograme de carne de pui fara documente, retrase din magazine

Aproape 100 de kilograme de carne de pui fara documente, retrase din magazine


Sute de kilograme de produse alimentare, in special branza si carne, au fost retrase de la vanzare din magazine din Arad, de catre inspectorii Directiei Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA), care nu au putut stabili provenienta marfurilor sau au constatat ca sunt expirate.

Conform unui comunicat al DSVSA Arad, inspectorii au efectuat mai multe controale la magazine sau depozite de produse alimentare, constatand ca unele dintre acestea aveau in stoc carne sau branza neetichetate, fara elemente de identificare si tinute in conditii insalubre.

 

„A fost identificata, la un magazin alimentar din zona cartierului Alfa, o cantitate de 97 kilograme de carne de pui neetichetata, cu origine necunoscuta. Intreaga cantitate a fost pusa sub sechestru si ulterior neutralizata la o firma de specialitate. Agentul economic a fost sanctionat contraventional cu amenda de 6.000 lei. Tot in aceasta perioada, la un depozit alimentar din zona UTA, inspectorii au gasit 322 kilograme de urda fara elemente de identificare, 32,5 kilograme de sos rosii din Italia expirat, 283,5 kilograme de pulpa de rosii fara mentionarea termenului de valabilitate. Intreaga cantitate a fost pusa sub sechestru, urmand a fi neutralizata. Operatorul a fost sanctionat contraventional conform HG 984/2005 cu 45.000 lei╦«, se arata in comunicat.

 

DSVSA face apel la consumatori sa verifice cu atentie produsele pe care vor sa le cumpere, in special valabilitatea si conditiile de pastrare.Poti fi interesat si de