A scazut numarul sacrificarilor la bovine, porcine si pasari, in iunie

A scazut numarul sacrificarilor la bovine, porcine si pasari, in iunie


Numarul sacrificarilor si greutatea in carcasa au crescut in iunie la ovine si caprine, comparativ cu luna precedenta, si au scazut la bovine, la porcine si la pasari, conform datelor publicate joi de Institutul National de Statistica (INS).

Raportat la aceeasi luna din 2018, numarul sacrificarilor a crescut la bovine, la ovine si caprine si la pasari si a scazut la porcine, iar greutatea in carcasa a crescut la porcine, la ovine si caprine si la pasari si a scazut la bovine.

 

Potrivit statisticii, in iunie 2019, raportat la luna precedenta, sacrificarile au crescut la ovine si caprine cu 18,6%, in timp ce la bovine au scazut cu 8,5%, la porcine cu 8,4% si la pasari cu 7,1%.

 

In ceea ce priveste greutatea in carcasa, conform datelor INS, in intervalul de referinta, in cazul ovinelor si caprinelor a fost inregistrata crestere de 45,8%. La bovine aceasta a scazut cu 10%, la porcine cu 8,4% si la pasari cu 5,9%.

 

Pe de alta parte, in iunie 2019, comparativ cu perioada similara din 2018, cresterile privind numarul de sacrificari au fost de 3,8% la bovine, de 0,5% la ovine si caprine si de 1,2% la pasari. La porcine, sacrificarile au scazut cu 2,4%.

 

In cazul greutatii in carcasa, majorarile au fost cu 1,4% la porcine, 17,1% la ovine si caprine si 1,1% la pasari, in timp ce la bovine s-a inregistrat o scadere de 1,9%.Poti fi interesat si de