Tuesday, Sep 26th

Last update10:13:26

Te afli aici: Tehnologie Retete

banner optim 540x130
 

Retete

Salata cu icre de stiuca, in curs de certificare IGP

  • PDF
stiuca1Asociatia Ro-Pescador a inceput demersurile pentru a dobandi protectia la nivel european Indicatie Geografica Protejata (IGP) pentru produsul traditional salata cu icre de stiuca.

Ultima actualizare în Luni, 26 Iunie 2017 10:10

Detalii...

„Novac Afumat din Tara Barsei”, marca protejata la nivel european

  • PDF
novac afProdus marca Delta din Carpati – Doripesco, „Novacul Afumat din Tara Barsei” a obtinut cel mai inalt standard de calitate europeana, certificarea IGP (Indicaţie Geografica Protejata).

Detalii...

O noua editie a Atelierului Micilor Bucatari CocoRico la final

  • PDF
atelier bucatGrupul Aaylex anunta finalizarea celei mai noi editii a programului educaţional „Atelierul Micilor Bucatari - CocoRico”, derulat in parteneriat cu Inspectoratul Scolar Judetean Buzau.

Detalii...

Karpaten Meat a lansat un magazin online

  • PDF
karpatenGrupul de firme Karpaten Meat, care detine cea mai mare ferma de reproductie de bovine Angus din Romania, anunta deschiderea unui magazin online prin intermediul caruia isi va comercializa produsele.

Detalii...

„Fomica?” iti pune pofta pe jar cu idei istete de gatit

  • PDF
safir fomica2In industria alimentara, gustul si poftele romanilor dicteaza dezvoltarea produselor noi, insa, pentru a avea succes pe piata, nu este suficient sa livrezi un produs din carne de pui clasa A, ci trebuie sa le faci oamenilor viata mai usoara.

Detalii...

Puiul Fericit de la AGRICOLA, votat Produsul Anului

  • PDF
puiul fericit sitePuiul Fericit de la AGRICOLA a primit luna aceasta distinctia Produsul Anului la categoria Carne refrigerata, ca urmare a votului a peste 6.000 de consumatori romani.

Ultima actualizare în Miercuri, 14 Iunie 2017 10:46

Detalii...

Deliciosul de Vaslui – Reteta gustului adevarat de pui

  • PDF
safir deliciosIn Safir, gustul adevarat de pui poarta numele Deliciosul de Vaslui. Pentru milioane de romani, acesta inseamna increderea ca ceea ce consumi este un pui neinjectat cu substante de crestere, coloranti sau aditivi, crescut intr-un loc cu asternut de paie, hranit cu furaje pe baza de cereale, pe care-l poti condimenta si gati cum poftesti.

Detalii...

Virsli de Hunedoara, promovati la nivel european

  • PDF
altVirsli, un preparat culinar din carne de capra sau oaie in amestec cu carne de porc, sunt un produs specific judetelor Hunedoara si Alba, ar putea fi recunoscuti ca ”produs cu indicatie geografica protejata”.

Detalii...

Supremia Grup a lansat Gusticus

  • PDF
supremia grCel mai mare producator de condimente si ingrediente pentru industria alimentara din Romania, Supremia Grup, isi extinde portofoliul de produse oferind solutii complete destinate segmentului HoReCa Fine Dining.

Detalii...

CIA Aboliv a lansat „Salinateˮ, produs traditional unic in Romania

  • PDF
olivian bogdanCel mai mare producator de preparate din carne din judetul Cluj, CIA Aboliv, reinventeaza retetele traditionale de conservare a carnii prin lansarea gamei „Salinateˮ.

Detalii...

Un nou produs in portofoliul DIANA: Carnatii Extra Cascaval

  • PDF
dianaCompania valceana DIANA a anuntat, printr-un comunicat de presa, extinderea portofoliului de produse, prin lansarea carnatilor extra cascaval.

Detalii...

Mega Image a lansat primul brand propriu de produse ready meal

  • PDF
mega ready mealMega Image lanseaza pe piata primul brand propriu de produse ready meal, Mega Apetit, care aduce solutii simple si rapide pentru mese si gustari sanatoase.

Detalii...

Maestrul bucatar Horia Virlan a gatit cu produse „Moldova in Bucate”

  • PDF
horia varlan mSute de clienti au trecut pragul magazinului Auchan Titan, in cursul acestei saptamani, si au asistat la un show culinar incendiar sustinut de Chef Horia Virlan. Cei care au ramas pana la final au fost rasplatiti cu  bucate delicioase, pregatite cu talent si pasiune.  

Detalii...

Deliciosul de Vaslui - o sarbatoare de pui

  • PDF
delicios 0Deliciosul de Vaslui este cel mai cunoscut brand de produs al grupului de firme Safir - un pui sanatos, neinjectat, dintr-un loc cu asternut de paie, hranit cu furaje pe baza de cereale, a carui crestere nu a fost stimulata in niciun fel - apreciat in primul rand pentru gustul adevarat, dar si pentru implicarea activa in viata comunitatii locale.

Detalii...

Supremia Grup lanseaza un produs inovator

  • PDF
supremiaCalitate la un pret favorabil consumatorului. Este promisiunea celor de la Supremia  Grup, care isi propun si anul acesta sa isi mentina standardul ridicat de calitate, dorindu-se in acelasi timp o cunoastere profunda a preferintelor consumatorilor finali.

Detalii...

Un nou produs Doripesco - salata Delta din Carpati cu 27% icre de crap

  • PDF
salata crapIn anul 2016, Doripesco si-a propus sa ofere clientilor produse noi, in conformitate cu cele mai exigente cerinte. Astfel, compania a lansat o noua reteta pentru Salata de icre de crap Delta din Carpati.

Detalii...

Slim&Fit Piept de pui cu piper, de la Perutnina Romania

  • PDF
perutnina puiPerutnina Romania isi extinde gama Slim&Fit cu un nou produs Slim&Fit Piept de pui cu piper 100 g, feliat. Invelisul de piper ofera produsului un aspect unic si o aroma exotica, ce aduce o diversificare pentru persoanele preocupate de o dieta sanatoasa.

Detalii...

VAN HEES – traditie si inovatie

cutitCompania Van Hees reprezentata in Romania de firma Meat Systems SRL, fondata in anul 1947 de Kurt Van Hees, a reusit de-a lungul timpului sa revolutioneze, nu o singura data, tehnologia de fabricare a preparatelor din carne.

Detalii...

Intrarea micilor in legalitate este amanata

  • PDF
mDG SANCO a pus in discutie pe agenda Comitetului Permanent pentru Lantul Alimentar si Sanatatea Animalelor (SCFCAH) proiectul de regulament al Comisiei care prevede includerea aditivilor necesari pastei de mici in legislatia actuala (anexa II a Regulamentului 1333/2008).

Detalii...

Carnaciori de Sibiu

  • PDF
carnaciorisibiuMaterii prime
_ 38 kg – carne de vita cal.
 _ 38 kg – carne porc lucru conservata
_ 24 kg – slanina tare

Materii auxiliare


_ 0,200 kg – piper
_ 0,100 kg – usturoi
_ 2 litri – vin
_ 0,400 kg – STARO P
_ mate de oaie
calibrul 20-22 mm


Tehnologia de fabricatie


Carnea de vita maturata se toaca la masina wolf prin sita cu ochiurile de 3 mm, carnea de porc prin sita cu ochiurile de 10 mm iar slanina prin sita cu ochiurile de 5 mm. Din carnea de vita
se fabrica un bradt, adaugandu-se Staro P si treptat apa rece sau gheata fulgi pana obtinem bradtul. Se scoate din cutter si se introduce in malaxor unde se adauga carnea de porc si slanina
tocata. Se adauga condimentele si vinul si se amesteca cu pasta pana la omogenizare. Se trece apoi tot amestecul din nou in cutter si se mai toaca 2 ture de cuva. Masa obtinuta se umple in membrane.

Umplerea membranelor

Umplerea se face cu ajutorul spritului daca este posibil cu vacuum. Se fac perechi in sirag si se afuma la fum cald.

Afumarea calda

In prealabil afumatoarea va fi incalzita si apoi se introduc carnaciorii la afumat. Afumarea se face la temperatura de 75-85°C timp in care carnaciorii vor primi o coloratie caramizie-roscata.
Se fierb la temperatura de 72°C timp de 20-25 minute. Se racesc in apa si se depoziteaza in frigorifer la temeratura de 3- 5°C pana la vanzare. Carnaciorii se pot vinde si cruzi.

Carnatii Mures

  • PDF
retetacarnatimuresCarnatii Mures este un preparat culinar delicos realizat din carne de vita.

Detalii...


banner agerpress nou 554x80