Subventiile din bugetul national vor fi efectuate din 28 februarie

Subventiile din bugetul national vor fi efectuate din 28 februarie


Subventiile din bugetul national (ANT 1) vor incepe anul acesta din 28 februarie, intr-o perioada in care fermierii pot sa le foloseasca, in conditiile in care, in 2016, acestea s-au platit abia in lunile iunie si iulie, a declarat ministrul Agriculturii, Petre Daea, intr-o conferinta de presa.

subv bug natSubventiile din bugetul national (ANT 1) vor incepe anul acesta din 28 februarie, intr-o perioada in care fermierii pot sa le foloseasca, in conditiile in care, in 2016, acestea s-au platit abia in lunile iunie si iulie, a declarat ministrul Agriculturii, Petre Daea, intr-o conferinta de presa.

Eu sunt agronom si stiu bine ca, daca azi nu faci ce trebuie, maine nu mai are rost. Din acest punct de vedere, am staruit ca sa realizam masurile necesare, sa lichidam intarzierile care au fost vis-a-vis de site-ul de operare si de controlul in teren in asa fel incat sa putem intra la timp cu aceste subventii, a spus Daea.

Intrebat daca vor fi intarzieri pe plata ANT-urilor (subventiile din bugetul national), in conditiile in care bugetul nu a fost promulgat de presedintele Klaus Iohannis, seful MADR a sustinut ca nu crede ca exista un interes pentru intarzierea lucrarilor agricole din Romania.

Noi suntem pregatiti pentru toate situatiile si am fost intelepti pentru a ne aseza sumele si pentru a ne face acele plati care se pot face in aceasta perioada. Eu nu cred ca este cineva interesat sa prelungeasca promulgarea bugetului pentru a intarzia lucrarile agricole din Romania, a mentionat ministrul Agriculturii.

Potrivit sursei citate, anul trecut, subventiile pe ANT 1 s-au dat in iunie si iulie, iar anul acesta incep pe 28 februarie, ceea ce este o diferenta considerabila.

Este o diferenta considerabila, care are in vedere necesitatea de a ajunge la timp subventiile, astfel incat producatorii agricoli sa poata sa le foloseasca. Ce cauta subventiile agricole in iunie si iulie, cand lucrarile se fac in primavara atunci cand te intalnesti cu lucrari de recoltat si cand veniturile pot veni din buzunarul fermierului?! Noi trebuie sa anticipam aceste cerinte pe care le au fermierii. Actiunea noastra este clara: de a asigura la timp subventiile pentru fermieri, a subliniat seful de la Agricultura.



Poti fi interesat si de