Subventia motorinei utilizata in agricultura, majorata de Guvern

Subventia motorinei utilizata in agricultura, majorata de Guvern


Sprijinul acordat in acest an agricultorilor pentru reducerea accizei la motorina utilizata in agricultura va fi mai mare, dupa ce Guvernul a majorat cu peste 118 milioane lei (de la 647,24 milioane lei la 765,32 milioane lei) fondurile destinate acestei scheme de ajutor de stat.

subventiiSprijinul acordat in acest an agricultorilor pentru reducerea accizei la motorina utilizata in agricultura va fi mai mare, dupa ce Guvernul a majorat cu peste 118 milioane lei (de la 647,24 milioane lei la 765,32 milioane lei) fondurile destinate acestei scheme de ajutor de stat.


Potrivit unui comunicat al Executivului transmis AGERPRES, decizia a fost luata printr-o hotarare adoptata de Guvern, iar sprijinul se acorda agricultorilor, sub forma de rambursare, prin aplicarea unei rate reduse de impozitare a motorinei utilizate la efectuarea lucrarilor mecanizate in sectoarele vegetal, zootehnic si imbunatatiri funciare.

Majorarea sumei permite plata integrala a acestui sprijin destinat agricultorilor pentru diminuarea costurilor de productie, conform situatiei centralizatoare realizate de Agentia de Plati si Interventie in Agricultura (APIA), se arata in comunicat.

Fondurile alocate suplimentar se asigura de la bugetul de stat, in limita prevederilor bugetare aprobate Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale pe anul 2016, se mai spune in comunicat.



Poti fi interesat si de