Agricultorii, posibili beneficiari ai unui regim special de TVA

Agricultorii, posibili beneficiari ai unui regim special de TVA


Ministerul Finantelor Publice propune un nou pachet de masuri privind simplificarea, debirocratizarea si acordarea de facilitati fiscale pentru contribuabili, pe lista aflandu-se, printre altele, introducerea unui regim special de TVA pentru agricultori.

agricultori tvaMinisterul Finantelor Publice propune un nou pachet de masuri privind simplificarea, debirocratizarea si acordarea de facilitati fiscale pentru contribuabili, pe lista aflandu-se, printre altele, introducerea unui regim special de TVA pentru agricultori.
Noul pachet vizeaza modificari ale Codurilor fiscal si de procedura fiscala, ale Legii nr. 241/2005 pentru prevenirea si combaterea evaziunii fiscale, si OUG 146/2002 privind formarea si utilizarea resurselor derulate prin trezoreria statului, precum si modificari ale unor proceduri interne.

In urma dificultatilor majore pe care le intampina agricultorii in aplicarea regimului normal de TVA, Ministerul Finantelor Publice propune un regim simplificat. Pentru livrarile de produse agricole/serviciile agricole, agricultorii nu vor avea obligatiile ce revin celor care aplica regimul normal de TVA, respectiv: sa se inregistreze in scopuri de TVA dupa depasirea plafonului de scutire de 220.000 lei, sa colecteze TVA, sa emita facturi, sa tina jurnale de vanzare/cumparare sau alte evidente in scopuri de TVA, sa depuna decontul de TVA etc. Masura se aplica atat in cazul persoanelor fizice, persoanelor fizice autorizate, cat si a intreprinderilor individuale sau familial, releva comunicatul de presa al Ministerului Finantelor Publice.SaveSave



Poti fi interesat si de