Productiile de grau, porumb, rapita si floarea-soarelui sunt mult mai mici fata de 2014

Productiile de grau, porumb, rapita si floarea-soarelui sunt mult mai mici fata de 2014


Productiile de cereale din acest an vor fi mult mai mici fata de anul trecut din cauza secetei, cea mai grava situatie intalnindu-se in judetele Vaslui, Bacau, Botosani, dar si in sud-estul Banatului si in judetul Olt, a declarat, Laurentiu Baciu, presedintele Ligii Asociatiilor Producatorilor Agricoli din Romania (LAPAR).

rapita aProductiile de cereale din acest an vor fi mult mai mici fata de anul trecut din cauza secetei, cea mai grava situatie intalnindu-se in judetele Vaslui, Bacau, Botosani, dar si in sud-estul Banatului si in judetul Olt, a declarat, Laurentiu Baciu, presedintele Ligii Asociatiilor Producatorilor Agricoli din Romania (LAPAR).

Productia e mult sub cea de anul trecut, respectiv grau si rapita, iar floarea-soarelui si porumbul, care nu sunt inca recoltate, oricum nu vor mai avea timp sa recupereze, din cauza secetei. Cea mai grava situatie exista in judetele Vaslui, Bacau, Botosani, dar si in sud-estul Banatului si in judetul Olt, in timp ce o situatie mai buna o gasim in judetele Ialomita, Braila si Calarasi, unde a mai plouat intre timp. In cele mai afectate judete cultura porumbului e compromisa aproape in totalitate, in timp ce la floarea-soarelui putem vorbi de o pierdere a productiei cuprinsa intre 50-60 la suta. La grau productia s-a stabilit deja la jumatate fata de anul trecut, in timp ce la rapita recolta va fi cu 20-25 la suta mai mica decat in 2014, a afirmat Laurentiu Baciu.



Poti fi interesat si de