Supremia Grup investeste in productia de ardei pentru boia

Supremia Grup investeste in productia de ardei pentru boia


Supremia Grup detine cea mai mare fabrica de condimente din Sud-Estul Europei, iar prin achizitia celor 30 de hectare de teren agricol din zona Santimbru (jud. Alba), compania intra pe piata cultivatorilor de ardei, care asigura materie prima pentru productia de boia.

levente-supremiaSupremia Grup detine cea mai mare fabrica de condimente din Sud-Estul Europei, iar prin achizitia celor 30 de hectare de teren agricol din zona Santimbru (jud. Alba), compania intra pe piata cultivatorilor de ardei, care asigura materie prima pentru productia de boia.


Aceasta companie detine la Santimbru si o moara proprie pentru productia de boia, unde a investit deja 350.000 de euro, pasul urmator fiind achizitionarea unei linii de uscare, in urmatorii doi ani.

"Noi vrem ca in 2015 sau 2016 sa cumparam o linie de uscare si sa ne apucam, impreuna cu fermierii din Alba sa producem ardei pentru boia. Pana atunci moara va functiona cu materie prima importata", a declarat Levente Bara, director general Supremia Group.

In ceea ce priveste parteneriatele cu fermierii, Levente Bara spune ca a avut deja discutii cu acestia. Mai urmeaza sa le transfere know-how din Ungaria, dup? care vor fi incheiate primele contracte. "Pe terenul cultivat, practic estimam o cantitate la pretul prestabilit, dar vom tine cont si de pretul pietei. Am cumparat 30 de hectare de teren agricol in zona Santimbru, unde vom cultiva in principal ardei. Este un plan care se va materializa in urmatorii doi ani, in functie de ce exercitiu financiar vom avea in anul 2014-2015. Vrem sa devenim un cultivator si un procesator de boia de ardei semnificativ in zona, a mai precizat Levente Bara.

Oferta Supremia Grup include mixuri de condimente, condimente macinate si boabe, din ingrediente alimentare comoditati si membrane comestibile si necomestibile, know-how si expertiza in dezvoltarea produselor alimentare, servicii de termosterilizare a condimentelor, procesare si selectare pe tehnologie Sortex.



Poti fi interesat si de