Ferma Zootehnica promoveaza carnea de vita


In Romania nu exista o cultura si o informare corecta a populatiei in privinta calitatii carnii de vita si a proprietatilor sale nutritive, afirma Gheorghe Lazar, directorul general Ferma Zotehnica din Baia Mare.

lazarIn Romania nu exista o cultura si o informare corecta a populatiei in privinta calitatii carnii de vita si a proprietatilor sale nutritive, afirma Gheorghe Lazar, directorul general Ferma Zotehnica din Baia Mare.
"Pentru noi a fost un fler ce s-a dovedit interesant ca si business. Inceputul lui 2014 a fost o lupta continua pentru a tine n piata si a promova aceste produse. Noi tinem foarte mult la calitate, am cheltuit mult si cheltuim in continuare, mergem pe premisa: trebuie sa stii sa nveti si sa pierzi, iar din pierderi vei castiga. Pe acest segment al industriei carnii, trebuie sa iei n calcul ca niciodata nu o sa mananci o carne de vita de buna calitate taiata azi si vanduta maine. Ea are un parcurs, are o norma de la sacrificare si pana la consumatorul final, teoretic si practic trebuie sa treaca 60 de zile. Trec sapte zile pe carcasa, in care pH-ul se aseaza, o ambalare in piese mari, o macerare de 30 de zile si dupa aceea ai o carne de buna calitate si poti sa incepi sa gatesti, a declarat Florin Lazar intr-un interviu acordat in exclusivitate pentru revista INDUSTRIA CARNII.RO.

De la inceputul activitatii, in 1993 si pana in prezent, Florin Lazar a facut investitii serioase pentru a putea creste calitatea produselor sub brandul Ferma Zootehnica si pentru a le putea impune pe piata. Despre momentele de bucurie si tristete traite in multi ani de experienta in industria carnii, dar mai ales despre abandonul producatorului romn in fata concurentei neloiale si a invaziei de produse ieftine, puteti citi in editia cu numarul 34 a revistei INDUSTRIA CARNII.RO



Poti fi interesat si de