MADR: Oferta interna de carne de miel si de oua este suficienta

MADR: Oferta interna de carne de miel si de oua este suficienta


In perioada sarbatorilor pascale, in Romania se vor sacrifica circa 2,5-3 milioane de miei, in timp ce consumul de oua este estimat la circa 60-65 milioane de euro, potrivit datelor furnizate revistei INDUSTRIA CARNII.RO de catre Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.Reprezentantii institutiei sustin ca oferta interna de carne de miel, dar si de oua este suficienta pentru a acoperi necesarul in aceasta perioada.

ooIn perioada sarbatorilor pascale, in Romania se vor sacrifica circa 2,5-3 milioane de miei, in timp ce consumul de oua este estimat la circa 60-65 milioane de euro, potrivit datelor furnizate revistei INDUSTRIA CARNII.RO de catre Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.Reprezentantii institutiei sustin ca oferta interna de carne de miel, dar si de oua este suficienta pentru a acoperi necesarul in aceasta perioada.

Oferta interna acopera necesarul de carne de miel in aceasta perioada, nefiind nevoie de importuri, afirma oficialii de la Ministerul Agriculturii.Consumul intern anual de carne de oaie este de circa 2,5 kg/cap de locuitor. Anul trecut, efectivul total de ovine si caprine s-a ridicat la 12,8 milioane de capete, comparativ cu 17 milioane de capete ovine si caprine in prezent.

In ceea ce priveste consumul de oua in perioada Pastelui, reprezentantii Ministerului Agriculturii estimeaza ca acesta va fi de circa 60-65 milioane de bucati, productia interna fiind suficienta pentru asigurarea cererii.

Consumul anual de oua pe cap de locuitor este de circa 300 bucati, cu o tendinta de stabilizare in ultimii ani. In 2013, productia locala de oua a atins 5,9 miliarde de bucati, estimarile pentru acest an ridicandu-se la 6,1 miliarde de bucati.

Autor: Viorela Pitulice



Poti fi interesat si de