Tractorul autonom New Holland NHDrive - un utilaj pentru agricultura viitorului

Tractorul autonom New Holland NHDrive - un utilaj pentru agricultura viitorului


Inaugurat in data de 30 August, in cadrul evenimentului Farm Progress din Statele Unite, conceptul de tractor autonom dezvoltat de New Holland NHDrive se refera la un nou tip de utilaj fara sofer care poate efectua o gama larga de operatii agricole in fiecare moment al unei zile de lucru.

tractor viitorInaugurat in data de 30 August, in cadrul evenimentului Farm Progress din Statele Unite, conceptul de tractor autonom dezvoltat de New Holland NHDrive se refera la un nou tip de utilaj fara sofer care poate efectua o gama larga de operatii agricole in fiecare moment al unei zile de lucru.
Tractorul poate ajunge pe sola de lucru in mod autonom, pe drumurile care leaga ferma de camp si are capacitatea de a lucra impreuna cu celelalte tractoare autonome sau cu alte tractoare traditionale, controlate de operator. Echipat si cu cabina, utilajul poate fi condus, de asemenea, si de un operator.

La prima vedere, din punct de vedere vizual, tractorul T8 Blue Power pare unul standard, dar odata cu prezentarea primelor imagini ale tractorului si a capacitatilor sale operationale incredibile apare surpriza unei incursiuni in viitorul agriculturii, un viitor in care rolul major este detinut de masinile autonome care au capacitatea de a redefini agricultura.

Tractorul autonom NHDrive ne ofera oportunitatea de a deschide noi orizonturi catre viitorul agriculturii, afirma Carlo Lambro, Brand President al New Holland Agriculture.

Dezvoltat de CNH Industrial in colaborare cu furnizorul sau de tehnologie Autonomus Solutions Incorporated, liderul industriei de solutii autonome off-road, tractorul autonom New Holland NHDrive este un vehicul fara pilot care are autonomie completa si care poate fi monitorizat si controlat prin intermediul unui calculator sau prin intermediul unei tablete portabile cu interfata. Acestea le dau fermierilor posibilitatea de a accesa datele din tractor si implement, de oriunde s-ar afla, in locatii diferite.

Acest lucru faciliteaza luarea deciziilor in timp util. Mai mult decat atat, fermierii vor avea control total si drept de proprietate asupra datelor colectate.

Tractorul NHDrive autonom poate fi echipat cu o semanatoare, fiind astfel capabil sa insamanteze autonom urmatoarea cultura, imediat in spatele combinei.

Parametrii tractorului si ai implementului pot fi monitorizati si controlati permanent, folosind o aplicatie instalata pe tableta, ideala pentru automatizare supravegheata, putandu-se astfel face modificari ori de cate ori este nevoie.

Capabil sa lucreze 24 de ore pe zi, 7 zile pe saptamana, tractorul NHDrive ajuta la reducerea riscurilor asociate cu erorile umane asa cum rezulta din planurile predeterminate si optimizate ale tuturor categoriilor de activitati. De asemenea, tractorul atinga niveluri de productivitate si eficienta mai inalte decat tehnologia traditionala.

Tractorul NHDrive este echipat cu o cabina identica cu a unui tractor T8 standard. Acest lucru inseamna ca tractorul poate fi folosit si pentru operatii care nu suporta inca autonomie completa precum operatiile cu incarcator frontal sau transportul cu viteza ridicata pe drumurile publice.

In viitor, intreaga gama de tractoare, precum si alte echipamente agricole vor fi echipate cu tehnologia NHDrive. Totodata, este posibila eliminarea completa a cabinei in construirea viitoarelor tractoare autonome.SaveSave



Poti fi interesat si de