Rucsac pentru captarea emisiilor de metan eliberate de vaci

Rucsac pentru captarea emisiilor de metan eliberate de vaci


Oamenii de stiinta de la Institutul National pentru Tehnologiile Agricole din Argentina studiaza efectul rucsacurilor de metan' atasate vacilor pentru a capta metanul eliberat din tractul digestiv.

rucsacOamenii de stiinta de la Institutul National pentru Tehnologiile Agricole din Argentina studiaza efectul rucsacurilor de metan' atasate vacilor pentru a capta metanul eliberat din tractul digestiv.
Tehnologia este inca in faza de dezvoltare in aceasta tara in care cresc peste 50 de milioane de vaci, dar pana acum 300 de litri de metan pe zi au ajuns in rucsacuri, destul pentru a alimenta o masina sau un frigider, arata Bloomberg.

Aceasta tehnologie inovatoare incearca sa ii ajute pe fermieri sa reduca emisiile de mentan si in acelasi timp sa creasca profiturile.

Fermentatia enterica, proces ce survine in timpul procesului digestiv al animalelor din industria agricola, contribuie cu 22 de procente la totalul emisiilor de metan ale SUA, iar balegarul pe care acestea il produc adauga inca 8 procente, potrivit Agentiei Protectiei Mediului din SUA (EPA). Metanul, ca si carbonul, este un gaz cu efect de sera, insa impactul acestuia asupra fenomenului incalzirii globale este de 25 de ori mai mare decat al carbonului, potrivit EPA.

In luna iunie, oamenii de stiinta de la Consultative Group for International Agricultural Research au concluzionat ca sectorul agricol trebuie sa-si reduca emisiile non-CO2 cu 1 gigatona pe an pana in 2030 pentru a indeplini limita de doua grade in privinta cresterii temperaturii globale, impusa de intelegerea parafata anul trecut la Paris in cadrul Conferintei internationale pe tema modificarilor climatice.SaveSave



Poti fi interesat si de