Gabriele UTIGNANI, Baroncini Est: Ca potential, Romania este una dintre cele mai importante piete din Europa

Gabriele UTIGNANI, Baroncini Est: Ca potential, Romania este una dintre cele mai importante piete din Europa


Dupa ce s-a numarat printre primele firme italiene care si-au deschis un birou la Bucuresti si a prins boom-ul industriei locale a carnii din perioada 2006-2008, Baroncini Est se pregateste pentru o alta etapa.

utignani baroncini1Dupa ce s-a numarat printre primele firme italiene care si-au deschis un birou la Bucuresti si a prins boom-ul industriei locale a carnii din perioada 2006-2008, Baroncini Est se pregateste pentru o alta etapa.


Acum, tinta este piata produselor complementare pentru ca in abatoare nu se mai investeste, dupa cum sustine Gabriele Utignani, director general Baroncini Est. Chiar si asa, Romania continua sa fie o piata atractiva.

Sincer, piata din Romania, in comparatie cu cea din Italia, merge mai bine, daca ne gandim ca in Italia nu mai sunt investitii noi deoarece s-a investit mult, iar acum procesul s-a oprit. Producatorii de echipamente pentru industria alimentara din Italia lucreaza mai mult pentru a acoperi cererea din afara decat pentru piata interna. Cu aceeasi situatie se confrunta si tari precum Germania sau Olanda, de exemplu. Pentru a rezista pe piata, o firma mica, cum este a noastra, trebuie sa stie sa aleaga unde sa-si deschida filiale. Acum 13 ani am ales Romania, poate si pentru ca era cea mai mare tara care adera la UE, si se pare ca am avut noroc, din moment ce am realizat lucrari importante in toata aceasta perioada, a declarat intr-un interviu pentru revista INDUSTRIA CARNII.RO Gabriele UTIGNANI, director general Baroncini Est.

Mai multe informatii despre activitatea companiei Baroncini Est puteti afla din editia cu numarul 37 a revistei INDUSTRIA CARNII.RO



Poti fi interesat si de