Turn de coacere si presare pentru specialitati din carne

Turn de coacere si presare pentru specialitati din carne


Tehnologia produsa de compania ceha Gaf Zamerk este prezenta acum si pe piata din Romania.

nemes1Tehnologia produsa de compania ceha Gaf Zamerk este prezenta acum si pe piata din Romania.


Gaf propune firmelor din industria carnii un Turn de coacere si presare pentru specialitati din carne.

Dispozitivul poate fi folosit pentru formarea ?i coacerea produselor din carne, care sunt umplute in membrane, sau a specialitatilor (fara membarana). Turnul de presare si coacere sau presa de coacere are rafturi cu forme pe mai multe niveluri asezate pe un cadru tip carucior, formele fiind inchise dupa umplere de statia de inchidere, realizata pe un carucior mobil.In principiu, presele de coacere sunt impartite in doua grupe.

Primul grup este destinat produselor in membrana, care au un volum predefinit bine stabilit care urmeaza a fi prelucrat, in timp ce al doilea grup poate fi folosit pentru presarea produsului care este introdus manual ?i al carui volum nu este bine definit pentru fiecare sertar dintr-o presa de coacere. In primul caz, presa de coacere are o forma definita ?i capacul este ferm incorporat in design-ul presei de coacere. Pentru al doilea grup, presa de coacere are o forma definita ?i capacul de inchidere este montat liber in proiectarea presei de coacere. In aceasta situatie, produsul incarcat este comprimat in mod individual, ceea ce face ca fiecare produs sa fie presat chiar in presa de coacere.

Formele de produse sunt realizate la cererea clientului. Ele sunt discutate pentru fiecare produs in parte, iar in cazul in care clientul nu este sigur cu privire la forma finala a formei dorite, este realizata una spre examinare. Numai dupa acordul final al formei de catre client, presa se va realize, afirma Claudiu Nemes, consultant de specialitate.

Inchiderea presei de coacere se face cu statia de presare si inchidere cu actionare pneumatica. Functionarea aparatului este simpla, insa trebuie retinut ca aceste activitati trebuie sa fie efectuate de catre personal calificat.



Poti fi interesat si de