Doru Vremes, RIA DO Trading: Supravietuirea macelariilor autohtone tine de diferentierea fata de supermarket

Doru Vremes, RIA DO Trading: Supravietuirea macelariilor autohtone tine de diferentierea fata de supermarket


Macelariile si-au castigat un loc bine stabilit in sectorul de carne din Romania. Atrasi de conceptul pravaliilor din alte tari europene, tot mai multi macelari romani, intorsi acasa cu un bagaj suplimentar de cunostinte, capatate in abatoarele din Germania sau Austria, deschid macelarii private si isi incearca astfel norocul in afaceri.

doru-vremes1Macelariile si-au castigat un loc bine stabilit in sectorul de carne din Romania. Atrasi de conceptul pravaliilor din alte tari europene, tot mai multi macelari romani, intorsi acasa cu un bagaj suplimentar de cunostinte, capatate in abatoarele din Germania sau Austria, deschid macelarii private si isi incearca astfel norocul in afaceri.


Chiar daca odata cu expansiunea marilor retele de magazine clientii macelariilor traditionale s-au redus, dincolo de serviciile oferite, cea mai importanta este legatura dintre client si macelar, care nu doar vinde produsele din carne, ci ofera la pachet si sfaturi cum sa le prepare. Aceasta ar putea fi sansa de supravietuire a macelariilor autohtone, romanul avand o inclinatie catre comunicarea cu vanzatorul, ceea ce nu se intampla de exemplu in retail.

De aceeasi parere este si unul dintre principalii furnizori de utilaje si accesorii pentru industria carnii, inclusiv pentru macelarii. Impreuna cu Doru Vremes, directorul general al companiei Ria Do Trading, am dezvoltat subiectul macelariilor romanesti intr-un interviu acordat in exclusivitate pentru revista INDUSTRIA CARNII.RO.

Despre evolutia acestui segment, precum si despre perspectivele de dezvoltare in perioada urmatoare, puteti afla mai multe din editia cu nurmarul 35 a revistei INDUSTRIA CARNII.RO.



Poti fi interesat si de