Beneficiile microorganismelor Chr. Hansen pentru preparatele din carne

Beneficiile microorganismelor Chr. Hansen pentru preparatele din carne


Utilizarea microorganismelor cu scopul cresterii sigurantei alimentare in preparatele din carne proaspete, fierte-afumate si maturate a fost tema seminarului organizat, pe 8 aprilie, de compania Chr. Hansen, in Bucuresti.

hansen 2Utilizarea microorganismelor cu scopul cresterii sigurantei alimentare in preparatele din carne proaspete, fierte-afumate si maturate a fost tema seminarului organizat, pe 8 aprilie, de compania Chr. Hansen, in Bucuresti.

In deschiderea evenimentului, directorul general Chr. Hansen, Daniela Paraschiv, a realizat o scurta prezentare a companiei, cu o istorie de peste 140 de ani. Compania este listata la Bursa din Copenhaga si are o cifra de afaceri anuala de aprox 860 de milioane de euro, avand 2.600 de angajati in toata lumea. Chr. Hansen cuprinde divizia Culturi&Enzime, Sanatate&Nutritie si Coloranti Naturali. Suntem lideri globali in productia de bacterii pentru industria laptelui, carnii si vinului. De asemenea, suntem lideri globali in productia de bacterii probiotice, pentru utilizarea in industria alimentara, farmaceutica si cresterea animalelor, si suntem numarul 1 mondial in productia de enzime pentru industria laptelui, a mentionat Daniela Paraschiv.

Referitor la modul in care lucreaza culturile SafePro si care sunt beneficiile acestora, a discutat Juergen Schwing, senior aplication manager, meat cultures, Chr. Hansen. Acesta a mentionat ca gama de culturi destinata produselor din carne are rolul de asigura o acidifiere eficienta, o culoare si o textura naturala, oferind siguranta in consum prin obtinerea unor produse de calitate. Mai mult, culturile de protectie pot creste termenul de valabilitate al produselor din carne.

De asemenea, area sales manager Chr. Hansen, Stefan Turcu, a subliniat necesitatea bacteriilor cu efecte benefice care pot fi folosite in industria carnii. Aceasta schimbare de paradigma se refera la faptul ca bacteriile care pot fi folosite in industria carnii pot crea un ecosistem pozitiv si pot crea o competitie pe substrat, in detrimentul celor daunatoare, creand astfel calitate si constanta in calitate, a spus acesta.

La fel de importante au fost subiectele dezbatute referitoare la eticheta curata (Monika Milej, marketing manager CEE, Chr. Hansen), modalitatile de protejare a alimentelor (Cristian Dima, asistent universitar, Facultatea de Stiinte si Ingineria Alimentelor, Galati), despre patogenii din carne - riscuri si siguranta alimentara (Rodica Tanasuica, director Institutul de Igiena si Sanatate Publica Veterinara Bucuresti), dar si aplicarea culturilor SafePro cu ajutorul Sistemului de Pulverizare Autojet (Octavian Vanatoru, Spraying System Co, Romania).



Poti fi interesat si de