Sunday, Nov 19th

Last update03:49:00

Te afli aici: Stiri

banner optim 540x130
 

Stiri

Cargill, o noua fabrica de procesare in Rusia

  • PDF
cargillCargill isi extinde prezenta pe piata Rusiei deschizand aici prima unitate de procesare a carnii de pui. Complexul de la Efremov este situat la aproximativ 300 de km de Moscova.  Investitia in aceasta fabrica se ridica la 40 de milioane de dolari, productia obtinuta fiind directionata in mod predominant catre restaurantele McDonald din Rusia.
"Cargill a avut o relatie puternica de afaceri cu McDonald’s, iar atunci cand aprovizionarea la nivel local a devenit o cerinta cheie pentru Rusia, am avut placerea sa lucram  impreuna si sa-i  ajutam sa gaseasca o solutie. Fabrica de prelucrare si eforturile noastre comune de a construi un lant de aprovizionare la nivel local este un  nou exemplu al colaborarii in curs de desfasurare dintre cele doua mari companii.", a declarat Jeremy Graves, director general, Cargill Carne Europa.

Noua fabrica Cargill are 140 de angajati si o capacitate de productie de 18.000 tone de produse procesate din carne de pui.

Ajutor pentru producatorii de carne de vita din zonele defavorizate

  • PDF
programapiaAgentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) informeaza potentialii beneficiari ca in perioada 10 iunie – 15 iulie 2013 se depun cererile de plata aferente anului 2013 in cadrul “Schemei de ajutor specific acordat producatorilor de lapte si de carne de vita din zonele defavorizate”, finantata din Fondul European de Garantare Agricola (FEGA).

Detalii...

C.E discuta solicitarea folosirii bicarbonatului de sodiu in mititei

  • PDF
miccciProducatorii romani de carne, cu sprijinul autoritatilor, au depus o cerere de autorizare a folosirii bicarbonatului de sodiu (E 500) in 'mititei', care va fi discutata la reuniunile grupurilor de lucru din 6 si 7 iunie, a declarat marti Frederic Vincent, purtatorul de cuvant al comisarului european pentru sanatate si protectia consumatorilor Tonio Borg.

Detalii...

Shuanghui, imprumut de sapte miliarde de dolari pentru finantarea Smithfield

  • PDF
smithfieldfinantareBank of China si Morgan Stanley au acordat impreuna un imprumut de sapte miliarde de dolari pentru a finanta tranzactia record a Shuanghui International, care a achizitionat Smithfield Foods, au declarat surse anonime pentru Reuters.

Detalii...

Doly-Com incurajeaza crescatorii de vite pentru carne

  • PDF
kmeatdolycomDoly-Com, cel mai mare ambalator de carne proaspata din Romania, sustine dezvoltarea crescatorilor locali de rase de vite pentru carne. In acest sens reprezentantii companiei au participat la evenimentul  “We love meat from Romania”, organizat la Karpaten Meat, campanie care are ca obiectiv crearea unui sistem de productie de carne de vita rasa ANGUS in Romania.

Detalii...

1 iunie, ziua Micului Romanesc

  • PDF
mici1iunieCampania de sustinere a Micilor Romanesti inceputa in data de 1 Mai a luat sfarsit pe 1 Iunie 2013, prin incheierea unui Protocol de colaborare intre Asociatia Romana a Carnii – ARC, Asociatia Marilor Retele Comerciale din Romania – AMRCR, Ministerul Sanatatii, Autoritatea Nationala Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentului – ANSVSA si Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului – ANPC. Prin protocol se stabileste modul in care aceste institutii vor colabora intre ele in perioada urmatoare, pana la luarea de catre Comisia Europeana a unei decizii finale in legatura cu produsul alimentar "mici".

Detalii...

Experienta elvetiana pentru fermele din Romania

fermierikmeatIn cadrul campaniei “We love meat from Romania”, revista de specialitate INDUSTRIA CARNII.RO a organizat JOI 30 MAI 2013, incepand cu ora 10.00, la ferma KARPATEN MEAT din localitatea Marpod, judetul Sibiu, evenimentul   “FIRST BEEF DAY OF ROMANIA”. Acest eveniment s-a desfasurat sub deviza “Karpaten Meat – from grass to beef – Angus breeding system for Romania ”.

Detalii...

Codul de Bune Practici da batai de cap producatorilor

  • PDF
mezeluriCodul de Bune Practici a avut un efect contrar pentru producatorii romani. Prezent la o masa rotunda organizata de Consiliul Concurentei, Radu Timis, presedintele Grupului Cris-Tim, a precizat ca, la parizer, ponderea marcilor proprii a ajuns la aproximativ 77% si ca peste doi sau trei ani niciun parizer nu se va mai produce in Romania ci in Polonia sau in alta tara. Acesta a explicat ca industria din Romania nu s-a putut dezvolta pentru a putea supravietui din cauza evaziunii fiscale din piata.

Detalii...

Vlad Ardeleanu: Posibil sa vindem produse romanesti in Carrefour Italia

  • PDF
vladCarrefour Romania ar putea vinde produse romanesti in reteaua de hipermarketuri din Italia si Spania, unde traiesc comunitati importante de romani, au anuntat reprezentanti ai retailerului, intr-o conferinta pentru prezentarea strategiei Marca Proprie Carrefour.

Detalii...


banner agerpress nou 554x80