Marje mai mici la carnea de pasare


Dupa ani de crestere sustinuta, productia de carne de pasare este in scadere usoara. Oficialii de la Bruxelles estimeaza ca preturile in crestere la furaje au redus marjele de profit ale producatorilor, limitand productia (12,5 milioane de tone). De altfel, preturile la carnea de pasare au atins un nivel record. In ciuda perspectivelor mai favorabile din al doilea semestru la furaje productia ar urma sa se reduca in 2014.

puiDupa ani de crestere sustinuta, productia de carne de pasare este in scadere usoara. Oficialii de la Bruxelles estimeaza ca preturile in crestere la furaje au redus marjele de profit ale producatorilor, limitand productia (12,5 milioane de tone). De altfel, preturile la carnea de pasare au atins un nivel record. In ciuda perspectivelor mai favorabile din al doilea semestru la furaje productia ar urma sa se reduca in 2014.
Exporturile ar urma sa se ridice la 1,3 milioane de tone in acest an, avand ca destinatii principale Africa si Arabia Saudita. In acelasi timp, ridicarea embargoului la importurile din Thailanda in iulie 2012 au avut ca efect majorarea importurilor de carne de pasare in acest an. In total, pentru acest an este estimata o majorare a acestora de 2,5% fata de anul trecut.



Poti fi interesat si de