Zootehnia ar putea fi motorul cresterii agriculturii romanesti

Zootehnia ar putea fi motorul cresterii agriculturii romanesti


Patronul Kosarom spune ca zootehnia ar putea fi motorul cresterii agriculturii romanesti, daca acest sector ar fi sustinut de stat. Dupa cum a declarat Neculai Apostol, firmele din industria carnii se descurca tot mai greu, in contextul in care costurile de achizitie a furajelor si materiei prime au crescut foarte mult, motiv pentru care cu greu se mai poate vorbi de profit.

kosaromPatronul Kosarom spune ca zootehnia ar putea fi motorul cresterii agriculturii romanesti, daca acest sector ar fi sustinut de stat. Dupa cum a declarat Neculai Apostol, firmele din industria carnii se descurca tot mai greu, in contextul in care costurile de achizitie a furajelor si materiei prime au crescut foarte mult, motiv pentru care cu greu se mai poate vorbi de profit.

In loc sa dezvoltam sectorul de reproductie, am ajuns sa importam purcei si pui. Programe precum SAPARD au fost foarte bune, dar din pacate nu s-au dat bani pe toate sectoarele. S-au facut sute de abatoare si fabrici, iar acum nu avem ce procesa, a mai declarat recent patronul Kosarom la o intalnire organizata de Ministerul Agriculturii cu investitorii locali.

Grupul Kosarom se numara printre cei mai mari jucatori din industria locala a carnii cu productie de 6.500 de tone de carne si 25-30 tone de mezeluri pe zi, dispunand de un sistem integrat care porneste de la productia de furaje, crestere animale, pana la procesare. Pentru a-si asigura materia prima necesara pentru partea de procesare, grupul a investit aproape 15 milioane de euro intr-o ferma de crestere a porcilor, inaugurata in urma cu aproape un an, la Roman.



Poti fi interesat si de