Traian Basescu invita partidele politice sa semneze un pact pentru agricultura

Traian Basescu invita partidele politice sa semneze un pact pentru agricultura


Presedintele Traian Basescu a declarat ca raportul Comisiei prezidentiale pentru politici publice de dezvoltare a agriculturii in Romania reprezinta cel mai bun document strategic in domeniu, dupa Revolutie, invitand, totodata, toate partidele politice sa semneze un pact pentru agricultura, anunta Agerpres.

basescuagriculturaPresedintele Traian Basescu a declarat ca raportul Comisiei prezidentiale pentru politici publice de dezvoltare a agriculturii in Romania reprezinta cel mai bun document strategic in domeniu, dupa Revolutie, invitand, totodata, toate partidele politice sa semneze un pact pentru agricultura, anunta Agerpres.
"Astazi, in sfarsit s-a terminat o munca ce tine de trei ani. Va marturisesc ca de o saptamana de cand am primit raportul, l-am citit. Impresioneaza prin acuratetea cifrelor utilizate, in diagnosticul pus agriculturii si industriei alimentare, si prin solutiile pe care le da. Astazi, raportul este finalizat din punct de vedere al comisiei, o comisie in afara oricarei suspiciuni din punct de vedere profesional. (...) Este un document care, dupa parerea mea, dincolo de a fi un excelent documentar si o radiografie excelenta a agriculturii romanesti, ne da si o perspectiva. (...) In opinia mea, este cel mai bun document strategic pentru agricultura si industrie alimentara si spatiul rural care a fost produs dupa Revolutie", a declarat presedintele, la Palatul Cotroceni, la evenimentul de lansare a raportului Comisiei prezidentiale pentru politici publice de dezvoltare a agriculturii in Romania.

Potrivit presedintelui, respectivul raport ar trebui sa devina o realitate, punctand ca ar trebui in acest caz urmata calea raportului Comisiei prezidentiale pentru educatie, adica sa se semneze un pact pe agricultura.

"Invit astazi toate partidele ca, dupa ce se finalizeaza procesul de adoptare a acestui raport, sa semnam cu totii, partide si institutii, producatori si beneficiari, sa semnam Pactul pentru agricultura. Ar fi un angajament politic pe termen lung", a aratat presedintele, mentionand ca munca respectivei comisii a vizat crearea unei viziuni in domeniul agriculturii pana in 2030.



Poti fi interesat si de