APDRP, proiecte noi pentru fermele de familie


Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP) va lansa in perioada 25 iunie 31 iulie o noua sesiune de depunere a cererilor de finantare pentru Masura 121 Modernizarea exploatatiilor agricole, adresata celor care vor sa dezvolte fermele de familie.

proiectedefamilieAgentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP) va lansa in perioada 25 iunie 31 iulie o noua sesiune de depunere a cererilor de finantare pentru Masura 121 Modernizarea exploatatiilor agricole, adresata celor care vor sa dezvolte fermele de familie.
Suma totala alocata pentru aceasta sesiune este de 50 milioane de euro, iar valoarea maxima eligibila a unui proiect nu va putea depasi 125.000 de euro. In ceea ce priveste dimensiunea economica a fermei (UDE ), aceasta trebuie sa fie cuprinsa intre minim 2 si maxim 50 UDE. Este vorba atat despre ferme de productie vegetala, de crestere a animalelor, cat si despre fermele mixte.

Ca exemplu, la o ferma mixta de bovine cu baza furajera, pentru o dimensiune minima de 2 UDE, familia ar trebui sa detina 3,5 hectare de teren cultivat cu grau, orz, porumb, fanete si plante de nutret, precum si 3 capete de vaci de lapte. Tipurile de investitii, pentru care in cel mai scurt timp vor fi disponibile proiecte tip, sunt: ferme de vaci de lapte (maxim 20 capete), ferme de crestere si ingrasare porcine (maxim 100 de capete) si ferme de gaini ouatoare (maxim 4.000 de capete). Pentru a putea beneficia de fondurile puse la dispozitie, fermierii trebuie sa respecte conditiile de accesare si sa se incadreze in criteriile de selectie ale masurii de modernizare a exploatatiilor agricole mentionate clar in Ghidul Solicitantului disponibil spre consultare pe pagina de internet a APDRP.

Pot depune proiecte atat persoane fizice (cu conditia autorizarii inaintea semnarii contractului de finantare), cat si persoane fizice autorizate, intreprinderi individuale sau familiale, sau alte tipuri de beneficiari eligibili in cadrul Masurii 121. Procentele de cofinantare nerambursabila, precum si citeriile generale de accesare a sprijinului financiar sunt cele specifice investitiilor prin Masura 121 sunt disponibile gratuit pe pagina de internet a Agentiei (www.apdrp.ro).



Poti fi interesat si de