Prioritati in agricultura


Consolidarea pozitiei agricultorilor in cadrul lantului alimentar si dezvoltarea capacitatii de a face fata crizei sunt prioritati in perioada urmatoare, a declarat ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Daniel Constantin, la reuniunea Organizatiei Natiunilor Unite pentru Alimentatie si Agricultura (FAO) de la Roma.

prioritatiagriculturaConsolidarea pozitiei agricultorilor in cadrul lantului alimentar si dezvoltarea capacitatii de a face fata crizei sunt prioritati in perioada urmatoare, a declarat ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Daniel Constantin, la reuniunea Organizatiei Natiunilor Unite pentru Alimentatie si Agricultura (FAO) de la Roma.
Prezent la cea de a 38-a conferinta anuala a FAO, care se desfasoara la Roma, in perioada 15 - 22 iunie, Daniel Constantin a subliniat ca Romania participa pentru prima data in calitate de stat membru al Uniunii Europene in procesul de reforma a Politicii Agricole Comune.

"Noua PAC are ca scop punerea in aplicare a practicilor agricole durabile, precum si politici de dezvoltare rurala adaptate la diversitatea provocarilor locale. In acelasi timp, este necesara crearea unor instrumente reactive de gestionare a pietei adaptate la o varietate de sectoare si teritorii, cu o implicare mai buna si mai responsabila a fermierilor si a organizatiilor lor. O prioritate pentru perioada urmatoare este consolidarea pozitiei agricultorilor in cadrul lantului alimentar si de a dezvolta capacitatea de a face fata crizei", a precizat ministrul Agriculturii.
In interventia sa in fata plenului, Constantin a subliniat ca agricultura, datorita naturii sale specifice, este unul dintre sectoarele cele mai afectate de schimbarile climatice si, in consecinta, securitatea alimentara este si ea afectata.

In plus, el a amintit ca agricultura si securitatea alimentara se confrunta cu provocari serioase peste tot in lume, in conditiile in care exista aproape un miliard de oameni care sufera de foame in lume si un alt un miliard de oameni subnutriti, majoritatea fiind femei, copii si mici agricultori.

In incheierea discursului sau, ministrul Agriculturii a anuntat ca,in luna aprilie a anul 2014, Romania va gazdui cea de-a 38-a sesiune a Comisiei Europene pentru Agricultura a FAO, a 29-a Conferinta Regionala a FAO pentru Europa, precum si intalnirea ONG-urilor si a Organizatiei Societatii Civile pentru Europa Bucuresti, invitand toti ministrii Agriculturii din regiunea Europei si Asiei Centrale sa participe la eveniment, pentru a vedea "realizarile si progresul inregistrat in agricultura romaneasca".



Poti fi interesat si de