Agricultura si energia verde, prioritare pentru cooperarea romano-egipteana

Agricultura si energia verde, prioritare pentru cooperarea romano-egipteana


Agricultura, industria de prelucrare a produselor agro-alimentare, energia verde si industria petrochimica sunt domenii-cheie pentru dezvoltarea relatiilor bilaterale dintre Romania si Egipt, identificate la Forumul de afaceri romano-egiptean.

agriculturaAgricultura, industria de prelucrare a produselor agro-alimentare, energia verde si industria petrochimica sunt domenii-cheie pentru dezvoltarea relatiilor bilaterale dintre Romania si Egipt, identificate la Forumul de afaceri romano-egiptean.

In cadrul sesiunii oficiale a Forumului, au fost subliniate interesul celor doua parti pentru dezvoltarea colaborarii bilaterale, complementaritatea celor doua economii, potentialul real pe care il au acestea, chiar si in conditii de criza, se arata intr-un comunicat al CCIB, remis de Agerpres.

Suntem in etapa in care putem face lucruri concrete. Desi in 2012 valoarea schimburilor comerciale s-a cifrat la peste 700 milioane de euro, in crestere cu aproape 70% fata de anul 2011, exista, inca, oportunitati neexplorate pe ambele piete. O directie importanta de dezvoltare a relatiilor economice dintre tarile noastre o constituie cooperarea in vederea retehnologizarii si modernizarii unor complexe industriale din Egipt si chiar dezvoltarea unor capacitati de productie noi, in contextul in care in Romania opereaza cele mai mari grupuri industriale din lume, iar specialistii romani sunt deosebit de bine priviti in mediul economic egiptean, a declarat Sorin Dimitriu, presedintele Camerei de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti (CCIB) si co-presedinte al Consiliului de Afaceri Egipt-Romania (CAER) in deschiderea Forumului de afaceri romano-egiptean 'Noi oportunitati de afaceri, parteneriate si investitii'.

Evenimentul, axat pe intalniri bilaterale, a fost organizat de Camera bucuresteana impreuna cu Asociatia Oamenilor de Afaceri din Egipt (EBA) cu prilejul vizitei in Romania a unei delegatii de oameni de afaceri egipteni si se inscrie in aria preocuparilor constante ale CCIB de a dezvolta relatiile economice cu tari din afara Uniunii Europene, cu un potential semnificativ de absorbtie.

Din delegatia egipteana, condusa de Hassan El Shafei, co-presedinte al Consiliului de Afaceri Egipt-Romania, au facut parte reprezentanti ai unor companii ce activeaza in industria alimentara, industria energetica (energie verde), constructii, industria produselor cosmetice naturale, turism, infrastructura, sticlarie si materiale de constructii, comunicatii si IT, presa, precum si oficiali din cadrul Autoritatii pentru Dezvoltarea Turismului si al Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale



Poti fi interesat si de