Fermierii din Thailanda sunt revoltati pe americani

Fermierii din Thailanda sunt revoltati pe americani


Intentia Guvernului thailandez de a deschide calea importurilor de carne de porc din SUA a fost primita cu reticenta din partea producatorilor locali. Aceasta intentie a determinat asociatiile de profil sa solicite o intrevedere cu prim-ministrul Yingluck Shinawatra, in urma careia se asteapta la o interdictie pentru carnea de porc din SUA pe piata thailandeza.

porcithailandaIntentia Guvernului thailandez de a deschide calea importurilor de carne de porc din SUA a fost primita cu reticenta din partea producatorilor locali. Aceasta intentie a determinat asociatiile de profil sa solicite o intrevedere cu prim-ministrul Yingluck Shinawatra, in urma careia se asteapta la o interdictie pentru carnea de porc din SUA pe piata thailandeza.
Potrivit declaratiei presedintelui asociatiei thailandeze a crescatorilor de porcine, Surachai Sutthitham, peste 2000 de producatori se vor intalnii cu autoritatile statului pentru a negocia politicile de import pentru sectorul industrial al carnii de porc. In cursul zilei de astazi se va lua o decizie in problema supusa atentiei de catre producatorii de porci din Thailanda, care sustin ca nu pot concura cu preturile carnii din SUA, unde costurile de productie sunt mai mici.

Presedintele asociatiei thailandeze a mai precizat ca legislatia americana permite utilizarea de medicamente interzise in Thailanda in acest moment, cum ar fi beta-agoniste, ractopamine si carbadox. Acestea sunt utilizate de fermierii americani ca aditivi pentru hrana animalelor, avand rolul de a creste productia de carne. In aceste conditii, importurile de carne din SUA ar incalca legislatia Thai.



Poti fi interesat si de