Crescatorii de animale sunt in greva fiscala


Peste 200.000 de crescatori de animale si legumicultori din toata tara refuza sa plateasca impozitele pe venit datorate statului. Fermierii spun ca au intrat in greva fiscala pentru ca legislatia care reglementeaza sumele datorate statului este total confuza.

fermierigrevaPeste 200.000 de crescatori de animale si legumicultori din toata tara refuza sa plateasca impozitele pe venit datorate statului. Fermierii spun ca au intrat in greva fiscala pentru ca legislatia care reglementeaza sumele datorate statului este total confuza.

Fermierii sunt nemultumiti deoarece impozitul pe care trebuie sa-l plateasca pentru animalele tinere, nu le aduce nici un venit. Cu toate ca risca amenzi daca nu depun declaratiile, fermierii spun ca nu le vor depune pana cand nu se reglementeaza cadrul legal in aceasta privinta. In plus, reprezentantii acestora au sustinut ca legea se bate cap in cap cu declaratia 221, pe care trebuia sa o depuna si in care sa mentioneze concret ce si cate animale cresc.

Declaratia 221 trebuie sa o depuna toate persoanele fizice care au venituri din agricultura, dar si asociatiile care nu au personalitate juridica. Incepand de la 1 februarie 2013, aceasta prezentare a veniturilor fermierilor a devenit obligatorie.

Vom sta in greva fiscala pana cand vom avea date concrete si sa stim exact ce avem de facut. Deci, nu vom depune declaratiile de venit pana cand nu vom avea un cadru legal si un cadru clar, afirma Marcel Andrei, presedintele Sindicatului Crescatorilor de Ovine si Caprine din Romania.



Poti fi interesat si de