Wednesday, Jan 24th

Last update04:22:47

Te afli aici: Stiri Zootehnie Elit si Vericom fac parte oficial din grupul Smithfield

banner optim 540x130
 

Elit si Vericom fac parte oficial din grupul Smithfield

  • PDF
smithfield porciConsiliul Concurentei a autorizat tranzactia prin care compania Smithfield Romania a achizitionat societatile Elit si Vericom 2001.

„Autoritatea de concurenta a evaluat aceasta concentrare economica din punct de vedere al compatibilitatii acesteia cu un mediu concurential normal, in conformitate cu Regulamentul privind concentrarile economice. Ca urmare a analizei, Consiliul Concurentei a constatat ca aceasta operatiune nu ridica obstacole semnificative in calea concurentei efective, in special ca urmare a crearii sau consolidarii unei pozitii dominante pe pietele relevante identificate”, se precizeaza in comunicatul autoritatii romane de concurenta.

Decizia Consiliului Concurentei va fi publicata pe site-ul institutiei in urma eliminarii informatiilor confidentiale. 

Smithfield Romania face parte din grupul Smithfield Foods Inc din SUA, care, la randul lui, este parte din grupul WH Group Limited din China. Acesta din urma actioneaza ca o companie de tip holding pentru investitii, fiind implicat, in principal, in productia de porci, productia si comercializarea de carne proaspata de porc si de carne ambalata. 

In Romania, activitatea grupului Smithfield Foods Inc cuprinde, in principal, cresterea de porci si comercializarea de porci vii, precum si producerea si comercializarea de carne de porc proaspata. 

Elit si Vericom actioneaza, in principal, in domeniul productiei si comercializarii de preparate din carne si de carne semi-procesata, precum si in domeniul productiei si comercializarii de carne proaspata, respectiv al comercializarii de carne congelata.

banner agerpress nou 554x80