Bulgaria: Epidemia de gripa aviara se extinde


Epidemia de gripa aviara din Bulgaria s-a extins in alte doua regiuni, determinand autoritatile de la Sofia sa anunte sacrificarea a aproape 8.000 de rate, a anuntat duminica Agentia pentru siguranta alimentara, transmite Reuters.

gaini aviara bulgaria4Epidemia de gripa aviara din Bulgaria s-a extins in alte doua regiuni, determinand autoritatile de la Sofia sa anunte sacrificarea a aproape 8.000 de rate, a anuntat duminica Agentia pentru siguranta alimentara, transmite Reuters.


Patru focare de gripa aviara sunt inregistrate in acest moment pe teritoriul bulgar, au informat autoritatile.

Saptamana trecuta, Arabia Saudita a anuntat interzicerea temporara a importurilor de pasari vii, oua si pui din regiunea Dobrich din cauza epidemiei de gripa aviara.

Luna trecuta, Organizatia Mondiala a Sanatatii Animalelor (OIE) a informat ca s-au descoperit cazuri de gripa aviara in Bulgaria, in nord (Dobric) si in sud (Uzundzhovo). Aproape 500 de pasari au murit din cauza gripei aviare si peste 10.000 au fost sacrificate.

Organizatia Mondiala a Sanatatii Animalelor a solicitat recent celor 180 de state membre, printre care se numara si Romania, sa sporeasca masurile de biosecuritate la ferme, piete si in comertul cu pasari, pentru a limita raspandirea gripei aviare.



Poti fi interesat si de