Gainile Avicola Lumina, hranite cu materii prime naturale imbogatite

Gainile Avicola Lumina, hranite cu materii prime naturale imbogatite


Avicola Lumina, companie a Grupului AGRICOLA, a lansat doua tipuri de oua, unul dintre ele in premiera la nivel european: Oua Ochioase, imbogatite natural cu luteina, pentru sustinerea sanatatii ochilor, si Oua Inimoase, imbogatite natural cu Omega 3, cunoscut pentru sustinerea sanatatii inimii. Cele doua produse au fost obtinute in urma unui amplu proiect de cercetare, ouale cu luteina fiind o inovatie marca AGRICOLA.

gaina avicola2Avicola Lumina, companie a Grupului AGRICOLA, a lansat doua tipuri de oua, unul dintre ele in premiera la nivel european: Oua Ochioase, imbogatite natural cu luteina, pentru sustinerea sanatatii ochilor, si Oua Inimoase, imbogatite natural cu Omega 3, cunoscut pentru sustinerea sanatatii inimii. Cele doua produse au fost obtinute in urma unui amplu proiect de cercetare, ouale cu luteina fiind o inovatie marca AGRICOLA.


Sanatatea consumatorului este prioritatea noastra, de aceea, in preajma Zilei Mondiale a Alimentatiei ne-am dorit sa lansam un sortiment unic de ou, la nivel european, cu impact in mentinerea sanatatii, obtinut prin utilizarea in hrana gainilor de materii prime naturale bogate in substante benefice organismului uman. Am obtinut astfel, in urma unei cercetari riguroase care a inceput in anul 2013, o combinatie intre complexitatea nutritiva a oului si proprietatile substantelor Omega 3 si luteina, a explicat Vasile Bunduc, Director Avicola Lumina.

Valoarea nutritionala a oului conventional este aceeasi de foarte mult timp, astfel incat aceste noi produse raspund nevoii din ce in ce mai mare a consumatorilor de alimente functionale, in care unul dintre componente a fost in mod natural imbogatit sau a carui cantitate a fost crescuta, sporind biodisponibilitatea sau stabilitatea unui component recunoscut pentru efectele sale benefice.

Ouale cu luteina si Omega 3 sunt rezultatul a patru ani de cercetari.

Acizii grasi Omega 3 sunt esentiali pentru sanatatea inimii, fiind demonstrata proprietatea lor de a reduce riscul unui infarct miocardic, prin reducerea trigliceridelor din sange. Corpul uman nu poate produce in mod natural acest acid gras, astfel incat este nevoie sa il obtinem din surse externe.

Gaina, cu sistemul ei enzimatic, poate procesa si retine in ou de cinci ori mai mult Omega 3 fata de organismul nostru, iar acizii nu isi pierd proprietatile odata cu gatirea (fierbere, prajire, coacere), fiind asadar o sursa potrivita pentru consumul uman. a declarat Carmen Gavrilescu, Marketing Manager AGRICOLA.

Ouale Inimoase sunt obtinute in mod 100% natural, prin hranirea gainilor ouatoare cu seminte de in, de struguri si cereale, toate surse bogate de Omega 3.

Luteina are un efect demonstrat stiintific de reducere a riscului de boli oculare asociate cu inaintarea in varsta (cataracta, degenerescenta maculara), mentinand o vedere buna. Ouale cu luteina sunt o premiera pentru piata din Romania si nu numai, ele fiind obtinute de la gaini hranite cu un mix de furaje care contine lucerna.

Oul este unul dintre alimentele cele mai nutritive. Satios, hipocaloric, furnizeaza doar 75 kcal, insa bogat in proteine de calitate superioara, in vitamine A, B2, B5, B12, D, E, colina si, fiind o buna sursa de antioxidanti, luteina, zeaxantina si seleniu, oul este recomandat spre consum rational de toate organizatiile de sanatate publica.Oul contine colesterol, insa efectul pe care il are consumul de oua asupra nivelului de colesterol este nesemnificativ, prin comparatie cu efectul consumului de grasimi saturate si de grasimi trans. Pentru cresterea beneficiilor consumului de oua, acestea pot fi imbogatite pe cale naturala cu nutrienti extrem de importanti pentru sanatatea noastra, luteina si acizi grasi esentiali Omega 3, obtinandu-se astfel doua alimente functionale de mare valoare nutritionala. Acizii grasi esentiali Omega 3 reprezinta una dintre cele mai importante clase de nutrienti esentiali in alimentatia actuala. Evidentele clinice recomanda consumul acestora pentru o serie de beneficii: mentinerea sanatatii cardiovasculare si celebrale, scaderea nivelului seric de trigliceride si colesterol si utilizarea ca adjuvant in tratamentul bolilor inflamatorii. Luteina este un nutrient bine cunoscut pentru proprietatile sale de crestere a acuitatii vizuale, fiind utilizata in tratamentul bolilor degenerative ale ochiului, in special degenerescenta maculara si joaca un rol important in sanatatea celebrala, prevenind declinul cognitiv., a explicat Dr. nutritionist Lygia Alexandrescu.

Ambele tipuri sunt disponibile in magazinele Mega Image, intr-un ambalaj unic si inovator, de opt oua.



Poti fi interesat si de