Un consortiu arab va investi in cresterea animalelor in zona Marii Negre

Un consortiu arab va investi in cresterea animalelor in zona Marii Negre


Companiile Saudi Agricultural and Livestock Investment Company (SALIC) din Arabia Saudita si Al Dahra din Emiratele Arabe Unite vor investi cinci miliarde de riyali (1,33 miliarde de dolari) in sectorul agricol din regiunea Marii Negre, a declarat, miercuri, directorul general de la SALIC, Abdullah Aldubaikhi, informeaza publicatia Gulf News.

crestere animale5Companiile Saudi Agricultural and Livestock Investment Company (SALIC) din Arabia Saudita si Al Dahra din Emiratele Arabe Unite vor investi cinci miliarde de riyali (1,33 miliarde de dolari) in sectorul agricol din regiunea Marii Negre, a declarat, miercuri, directorul general de la SALIC, Abdullah Aldubaikhi, informeaza publicatia Gulf News.


"Investitiile au inceput deja. Vom achizitiona companii si vom investi in cereale si cresterea animalelor", a declarat Abdullah Aldubaikhi, cu ocazia unui forum de afaceri organizat la Abu Dhabi.

Aldubaikhi a adaugat ca investitiile vor fi realizate in zece tari din regiunea Marii Negre, inclusiv Rusia, Ucraina, Romnia, Ungaria, Belarus si Bulgaria, si vor include terenuri agricole, logistica si facilitati de depozitare.

Regele Salman al Arabiei Saudite a incheiat recent o vizita istorica la Moscova, prima vizita oficiala a unui suveran saudit in Rusia, ocazie cu care a incheiat mai multe acorduri cu presedintele Vladimir Putin, in valoare de miliarde de dolari.



Poti fi interesat si de