Tuesday, Jan 23rd

Last update10:41:07

Te afli aici: Stiri Zootehnie Bruna de Maramures ar putea fi pusa in conservare

banner optim 540x130
 

Bruna de Maramures ar putea fi pusa in conservare

  • PDF
brunaBruna de Maramures a pierdut teren in faţa Balţatei Romanesti, a carei carcasa are o valoare mult mai mare, este de parere presedintele Federaţiei Crescatorilor de Bovine din Romania (FCBR), Claudiu Franc.

“In ceea ce priveste Bruna de Maramures, efectivul au ajuns la un nivel care ne pune in situaţia sa ducem aceasta rasa in conservare. Pinzgau este deja in conservare, in staţiunea Mures avem primul nucleu din aceasta rasa. Romania este singura ţara din Europa care mai deţine varietatea neagra de Pinzgau si din pacate vom ajunge in aceeasi situatie cu Bruna de Maramures. Balţata are insa un viitor extraordinar pentru ca Dumnezeu a dat Romaniei ce nu a dat in nicio alta ţara: 30% munte, 30% deal si 30% campie. Din punctul meu de vedere, rasa Holstein in zona de deal si de munte nu are ce cauta. Este locul Baltatei” – spune presedintele FCBR.

In acelasi timp, Claudiu Franc a tinut sa precizeze ca avem rasele romanesti precum Rosia Dobrogeana, Pinzgau si Bruna de Maramures, care au areale destul de importante, dar fermierul priveste toata activitatea din punct de vedere economic si isi indreapta atentia mai mult catre Baltata Romaneasca.

banner agerpress nou 554x80