ACEBOP: Zootehnia romaneasca a ajuns intr-o situatie de dependenta

ACEBOP: Zootehnia romaneasca a ajuns intr-o situatie de dependenta


Mary Pana, presedintele Asociatiei Crescatorilor si Exportatorilor de Bovine, Ovine si Porcine (ACEBOP) din Romania, vorbeste intr-un interviu exclusiv pentru revista de specialitate INDUSTRIA CARNII.RO, despre situatia actuala a zootehniei romanesti.

zootehniaMary Pana, presedintele Asociatiei Crescatorilor si Exportatorilor de Bovine, Ovine si Porcine (ACEBOP) din Romania, vorbeste intr-un interviu exclusiv pentru revista de specialitate INDUSTRIA CARNII.RO, despre situatia actuala a zootehniei romanesti.


Avem semnale clare ca am devenit dependenti de alte state membre in planul sigurantei alimentare. Cu cat importam mai mult, cu atat riscul pentru consumator este mai mare. Importurile la pasari au depasit 20%, carne de porc importam aproximativ 50%, iar 45-50% producem din care jumatate este reprezentata ca materie prima de purceii achizitionati din afara. Zootehnia romaneasca a ajuns intr-o situatie incredibila de dependenta. Prioritatile guvernului nu ar trebui sa se rezume la comunicarea NATO, activitatile APIA sau cum se lucreaza terenul in agricultura. Dupa Revolutia din decembrie, am pierdut enorm. Fermele de reproductie, investitiile in cercetare, obiective zootehnice majore au fost privatizate pe bani de nimic. Planuri multianuale de revenire si dezvoltare a sectorului zootehnic romanesc asta er trebui sa vedem si cat mai repede!, arata Mary Pana.

Mai multe detalii puteti citi in noul numar al revistei INDUSTRIA CARNII.RO.



Poti fi interesat si de