Sunday, Jan 21st

Last update11:34:38

Te afli aici: Stiri Zootehnie A fost identificat un parazit intestinal la purcei rezistent la medicamente

banner optim 540x130
 

A fost identificat un parazit intestinal la purcei rezistent la medicamente

  • PDF
purcei pesta pro agroCystoisospora, un parazit care provoaca diaree la porci, mai ales la purceii nou-nascuti, si care este capabil sa se raspandeasca rapid in ferme, a devenit rezistent la medicamente cu toltrazuril, care sunt folosite pentru prevenirea acestuia.

Cercetatorii de la Universitatea de Medicina Veterinara din Viena au confirmat recent ca toltrazuril a devenit  ineficient in cazul acestui parazit.

Chiar daca rezistenta antiparazitara se dezvolta incet la porc, monitorizarea rezistentei trebuie facuta atent, din cauza lipsei alternativelor de tratament si trebuie luate masuri sporite de igiena, pentru a preveni raspandirea agentilor patogeni.

Cand purceii nou-nascuti sufera de diaree, acest lucru este frecvent cauzat de parazitul intestinal Cystoisospora. Agentul patogen se poate raspandi rapid in ferme, provocand o rata ridicata de boala.

Infectiile sunt rareori fatale, dar impiedica cresterea purceilor alaptati si reduc astfel greutatea corporala in comparatie cu purceii sanatosi. Cursul infectiei variaza de la un purcel la altul, ducand la o dezvoltare inegala a greutatii, care poate provoca pierderi economice semnificative pentru ferma afectata.

In Europa, un regim standard de tratament cu toltrazuril a fost folosit timp de aproximativ doua decenii pentru a controla parazitul.

Ultima actualizare în Luni, 18 Septembrie 2017 15:31


banner agerpress nou 554x80