Gripa aviara incetineste segmentul de crestere a pasarilor din U.E.

Gripa aviara incetineste segmentul de crestere a pasarilor din U.E.


Productia de carne de pasare din Uniunea Europeana a scazut semnificativ in acest an, pe masura ce virusul gripei aviare a luat amploare in tarile cu productie importanta de carne de pasare, scrie wattagnet.com.

pui atarnatiProductia de carne de pasare din Uniunea Europeana a scazut semnificativ in acest an, pe masura ce virusul gripei aviare a luat amploare in tarile cu productie importanta de carne de pasare, scrie wattagnet.com.


Ultimele prognoze publicate de Comisia Europeana arata ca productia de carne de pasare in statele membre ale Uniunii Europene va ajunge in acest an la 14,48 milioane de tone, o crestere de doar 0,7%, semnificativ mai mica decat cresterea de 4,4% inregistrata in 2016.

Aceasta evolutie incetinita este cauzata in mare masura de impactul gripei aviare.

Doi dintre cei mai mari producatori din regiune, Franta si Germania, au fost afectati in mod deosebit de virus.

In plus, Franta, cel mai mare producator de rate din Europa, a sacrificat la inceputul anului peste 1 milion de rate si gaste, pentru a controla raspandirea virusului.

Europa este cel de-al treilea exportator mondial de carne de pasare in volum si se asteapta ca exporturile pe termen lung sa continue sa creasca.

In primele cinci luni ale acestui an, exporturile au scazut cu aproape 3%, pana la 626.000 de tone, in comparatie cu aceeasi perioada din 2016.

Consumul pe cap de locuitor este prognozat sa creasca usor in acest an la 23,81 kg, determinat si de consumatorii care se indreapta catre mancare mai sanatoasa.
Pretul carnii de pasare, la mijlocul acestui an, este usor mai mare.

Volumele importurilor in primele cinci luni ale anului 2017 s-au diminuat, de asemenea, cu aproape 8%, dar in timp ce importurile din Chile au scazut cu aproape 13%, cele din Ucraina au fost cu aproape 71% mai mari.



Poti fi interesat si de