Ajutor de la stat pentru statiunea de cercetare-dezvoltare bovine din Arad

Ajutor de la stat pentru statiunea de cercetare-dezvoltare bovine din Arad


Statiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru Cresterea Bovinelor din Arad, afectata vineri de o tornada, ar putea primi un ajutor din partea statului pentru limitarea pagubelor, sustine ministrul interimar al Agriculturii, Petre Daea.

dezv bovStatiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru Cresterea Bovinelor din Arad, afectata vineri de o tornada, ar putea primi un ajutor din partea statului pentru limitarea pagubelor, sustine ministrul interimar al Agriculturii, Petre Daea.
Am fost sambata la Arad sa vad ceea ce s-a intamplat la Statiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru Cresterea Bovinelor. Vineri, o tornada cu epicentrul la statiune a intrerupt toata activitatea, tot fluxul de productie, practic au ramas fara curent electric, au zburat acoperisurile adaposturilor si ale sediilor. Tornada a rupt pomi si a ranit animale, iar grindina care a cazut a distrus peste 400 de hectare de culturi cu grau si rapita. A fost dezastru acolo si vrem sa vedem ce solutii gasim ca sa-i ajutam, pentru ca este una dintre statiunile care a rezistat de-a lungul vremii si care are un fond genetic foarte important pe rasele de bovine bruna si baltata. Este genetica serioasa la statiune, o munca de foarte multi ani, a declarat pentru Agerpres Petre Daea.

Statiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru Cresterea Bovinelor, aflata la marginea municipiului Arad, a fost afectata, vineri, de o furtuna puternica, fiind ranite animale si distruse culturi si adaposturi.

Directorul Statiunii de Cercetare-Dezvoltare pentru Cresterea Bovinelor Arad, Gheorghe Saplacan, a declarat pentru News.ro ca institutia de stat a suferit pagube de cel putin sase milioane de lei, la o prima vedere, dar ar putea ajunge chiar la zece milioane de lei, in urma furtunii care a afectat o parte din judetul Arad.



Poti fi interesat si de