Antrax la Botosani. Fermierii primesc ajutor de la Prefectura

Antrax la Botosani. Fermierii primesc ajutor de la Prefectura


Fermierii din localitatea Flondora, din judetul Botosani, care au interdictia de a scoate vacile la pasunat din cauza celor doua cazuri de antrax, vor beneficia de hrana pentru animale in urma unei colecte organizate de Institutia prefectului, a anuntat joi prefectul Dan Slincu.

vacute 2Fermierii din localitatea Flondora, din judetul Botosani, care au interdictia de a scoate vacile la pasunat din cauza celor doua cazuri de antrax, vor beneficia de hrana pentru animale in urma unei colecte organizate de Institutia prefectului, a anuntat joi prefectul Dan Slincu.


Potrivit acestuia, in urma unui apel public, mai multe primarii din judet au venit in sprijinul fermierilor afectati de antrax si le-au dat acestora hrana pentru bovine.

"Au raspuns apelului primarii din mai multe comune, printre care Vlasinesti, Mitoc, Stefanesti, Cotusca si Avrameni, iar azi au fost descarcate primele cantitati de hrana pentru animale. Si primarii comunelor Ripiceni, Hanesti si Adaseni au anuntat ca vor sprijini locuitorii satului Flondora', a afirmat Slincu.

Cantitatea de furaje colectata pana acum va satisface necesarul de hrana pentru cele peste 200 de bovine din Flondora pe o perioada mai lunga de o saptamana.

Prefectul de Botosani sustine ca, in cazul in care nu vor aparea alte suspiciuni de antrax la bovine, locuitorii isi vor putea duce animalele la pasunat de incepand de joia viitoare.



Poti fi interesat si de